Terzić otkrio Zvezdine planove za leto: “Eraković nije na prodaju…”

„Desno krilo ćemo, nadam se, dovesti sledeće nedelje“, kaže direktor Zvezde

Kipti u Zvezdinoj „kuhinji“. Kuvaju se nova pojačanja, letnji prelazni rok polako hvata zalet.

Doveo je šampion Srbije vezistu Kingsa Kvangu, ali tu mu apetiti nisu zadovoljeni, traže se pojačanja na još nekoliko pozicija u timu.

Generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić otkrio je delom karte kada je letnja „pijaca“ u pitanju i nagovestio šta navijači mogu da očekuju u narednom periodu kada su transferi u pitanju.

Zainteresovani smo za Ada, ali ne samo za njega. Mi smo strana koja se pita i gledamo da li možemo da dovedemo boljeg igrača, a jeftinijeg od Ada. Spremni smo da investiramo, u situaciji smo da moramo da uložimo u kvalitet, ali platiti zadnjeg veznog dva miliona... Možda je bolje taj novac dati za napadača. Dolaze nam dva ozbiljna mlada, brza igrača“, poručio je Terzić.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Jedno novo lice bi moglo da stigne u nedelji pred nama.

Desno krilo, nadam se, biće završeno naredne nedelje“.

A, kada su odlasci u pitanju, navijači Zvezde mogu mirno da spavaju.

Liga šampiona nam donosi 25.000.000 evra i neozbiljno je pričati o odlasku najboljih igrača. Šta nam znače tri ili pet miliona za Ivanića ili Kataija? Najvece interesovanje je za Erakovića, ali sam zainteresovanim klubovima rekao da u ovom trenutku nije na prodaju“.

Izvesno je da Milan Gajić naredne sezone neće nositi crveno-beli dres.

Gajiću je istekao ugovor i zahvalan sam mu, odigrao je bolje poslednja dva-tri meseca i pokazao zašto smo ga doveli. Da je igrao tako ranije, mi bismo mu produžili ugovor. Bio je svestan da je Pićini prva opcija kod Stankovica i hteo je da ide. Ulazimo u sezonu sa Rodićem i Radulovićem na levom boku, ali je teško dovesti igrača koji je dobar, a da zna da je Rodic prva opcija. Neće nijedan dobar levi bek da dođe da bude druga opcija. Tako je rezonovao i Gajić. Pićini očekujem da se pokaže u pravom svetlu i bude igrač kojeg je Mančini zvao u reprezentaciju“.

Pohvalio je Terzić mlade igrače i imao poruku za Fudbalski savez Srbije.

Đurić i Stanković su zaslužili da budu sa prvim timom, ali nisu imali minute u nogama. Drugi primer je Leković koji je ostavio odličan utisak u Grafičaru. Zvezdinim mladim igračima su važni minuti. Smatram da je FSS pogrešio što je ukinuo pravilo dva bonusa. Naša liga treba da bude razvojna, gde će mladi igrači dobijati šansu. Najviše bih voleo da mora da bude tri bonus igrača u startnoj postavi“.

Pripreme za novu sezonu su danas počele, a Terzić vidi Zvezdu kao apsolutnog favorita za trofeje na domaćoj sceni.

„Ponavljamo se uvek sa pričom, ciljevima, ali i rezultatima. Najteže je u životu ponavljati se sa rezultatima. Sezona je specifična, možemo da izborimo dva plasmana u Ligu šampiona. Prvo tokom kvalifikacija, a potom osvajanjem titule. Pripreme su kratke i naglasio sam igračima da nikada ne smemo više da damo pet ili sedam bodova prednosti Partizanu. Ulazimo kao apsolutni favoriti u prvenstvo i nemamo nikakvu dilemu“, podvukao je Zvezdan Terzić.

Mozzartsport