TERZIĆ OTKRIO! Zvezda dobila 7.000.000 evra

Generalni direktor crveno-belih dotakao se aktuelne teme u zimskom prelaznom roku

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić, gostovao je u jutarnjem programu prve televizije, gde je pričao o mnogim aktuelnim temama.

Dotakao se Milana Borjana i sukoba koji je imao sa trenerom Dejanom Stankovićem i istakao da kapiten ostaje na Marakani, a jedna od tema bile su i nesuglasice sa selektorom Draganom Stojkovićem Piksijem.

Ipak, najveći deo gostovanja odnosio se na aktuelnu situaciju i transfere, a Terzić je potvrdio da će uskoro biti ozvaničeni transferi Marka Lazetića i Njegoša Petrovića.

- Za Lazetića ima interesovanja velikih klubova, imali smo ponude Ateltika, Zenita, Salcburga, Fiorentine... to je nama pokazatelj da se isplate ulaganja u omladinsku školu, koje su ogromne za naše prilike, jer nas košta tri miliona evra na godišnjem nivou. Mislim da će vreme pokazati da će se sve to vratiti i da je transfer Lazetića u Milan pokazatelj dobrog rada godinama unazad.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Mi smo sa Milanom sve dogovorili tokom jučerašnjeg dana, očekujem da Lazetić ugovori svoje uslove preko svojih agenata i da potpiše ugovor. Veliko priznanje je za Zvezdu da posle 30 goidna ima igrača za Milan. Vratili smo se na veliku scenu, 35. smo u Evropi na rang listi, drago nam je da prvi stralac norveške lige ne ide u Holandiju, već izabere Srbiju. Jedan Pićini, koji je igrao za Valensiju, koji je čuvao Vinisijusa za Real Madrid pre 10 dana, igrao za reprezentaciju Italije, dođe kod nas. To je pokazatelj da je Zvezda vratila stari sjaj.

Za Njegoša Petrovića imamo dve ponude, jednu iz Serije A, drugi iz Primere, ne volim da pominjem ime, ali 99 odsto smo pri kraju da završimo transfer i Lazetića i Njegoša, to je veliko priznanje za Zvezdu.FK Crvena Zvezda, Početak Priprema

Foto: Nikola Tomić

Ponuda za Milana Pavkova je odbijena, za sada...

- Za Pavkova smo dobili ponudu iz američke MLS lige, ta ponuda je odbijena. Mi možemo da odbijemo, pa da se predomislimo posle tri dana. Pavkov je mnogo dao za Zvezdu, možda je došlo do zasićenja, možda i on želi da reši neka pitanja. U fudbalu se iz dana u dan menjaju situacije. Za sada Pavkov ostaje u Zvezdi.

Novinari su Terzića pitali da li na Marakanu stiže Edmundo Ado kao i levi bek.

- Zvezda intenzivno radi na dovođenju još nekih igrača. Podigli smo lestvicu, razmišljamo o dovođenju kvalitetnog igrača koji će pojačati konkurenciju sa Sanogom i Kangom, ne želim o imenima da pričam, jer onda i njima dižemo cenu, izostavio bih odgovor na ovo pitanje.

Navijači se pitaju zbog čega se prodaju mladi igrači, umesto da se sačeka i da se kasnije prodaju po većoj ceni?

- To je večito pitnaje ljudi koji ne poznaju bizunis. Ovde igrač kada ima 23 godine nije više mlad igrač, mi moramo da prihvatimo tržišne uslove. Evropa želi samo mlade igrače. Imali smo i mi tih grešaka, čekali smo bolje, vreme je učinilo svoje. Mi smo imali ponudu za Veljka Nikolića 5 miliona, on je tada bio naš najbolji igrač, onda je doživeo povredu, 6 meseci nije bio tu, sad se opet povredio za istu stvar. Propustili smo taj voz. Te laičke priče da sačekamo bolje vreme ne pije vodu. Mi smo sportski kolektiv kojem je najskuplji neuspeh, moramo da budemo šampioni i svesni smo da iskusni igrači donose rezultat. Prihodovali smo ove sezone 12 miliona od UEFA, isto 12 miliona od transfera, 24 miliona smo za ovih 6-7 meseci zaradili, sami privrieđujemo - zaključio je Terzić.

(Telegraf.rs)