Terzić otkrio listu “otpisanih”

Otvorio je Terzić sve karte i rekao šta će se dalje dešavati, komentarisao je Pavkova, Tomanea, Savića, Jirku, Vulića, Mirka Ivanića.

Utakmica protiv Zenita očigledno je bila zadovoljavajuća za sve u Crvenoj zvezdi.

– Zadovoljni smo, bili smo dominantni, ekipa nije padala, bio je visok nivo koncentracije, poseda lopte, šansi svega što klub treba da ima. Jedini pad je bio kod njihovog gola, a sve ostalo je bilo na našoj strani. Sve utakmice liče jedne na drugu, igračima su teške noge, često se ne ostavlja realna slika. Delovali smo umorno protiv Apolona i Kluža, ali to je normalno jer su bili na opterećenju treninga, to je normalno – rekao je Terzić.

Napredak u igri kod Mirka Ivanića je prisutan, kao da mu nova pozicija mnogo više odgovara.

– Mirko je odlično odigrao, ali može mnogo više nego ovog proleća. On tek treba da pokaže pravu klasu zbog koje je doveden u klub. Potreban mu je period adaptacije i mali broj igrača u startu igra na očekivanom nivou. To se odnosi i na Milunovića, koji je po našem mišljenju najkvalitetnije odigrao pripreme i biće onaj pravi, jer je on štoper koji je klasa. Ni on nije bio na nivou, zbog povrede u BATE Borisovu zbog koje je pauzirao.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

– On nije izgledao tokom proleća onako kako treba da izgleda, ali je on igrač kakvog smo tražili godinama unazad. Videli ste kako je izdominirao nad špicevima Zenita. Igra godinama evropska takmičenja – rekao je o njemu Terzić.

Šta će biti sa Vujadinom, ali i Žuletom rekao je Terza u dahu.

– Ne tražimo štopere, Savić ostaje. Stojković i on ako nađu klub mogu da idu uz minimalno obeštećenje. Zadužili su klub, Zvezdi treba nova krv. Milunović je neprikosnoven, tu su Babić i Pankov od koga se mnogo očekuje. On je tip igrača koji je bio potreban, hitar, agresivan i može da igra i sa Milunovićem i Babićem.

Na veliku žalost navijača Pavkov je na izlaznim vratima.

– Pavkov je izrazio želju da ide, nije se dogovorio oko uslova i vratio se. To nas nije zabrinulo jer mi za njega imamo druge ponude. Ako ostane nećemo se ljutiti. Postoje ponude iz Francuske, takođe od 3.000.000, ali je plata neuporedivo niža u odnosu na Kinu – rekao je Terzić.

Izgleda se veliki zbogom smeši i Čaušiću ali i Ebisiliju.

– Nijedan igrač koji je prva opcija ne može da napusti klub. Čaušić nije prva opcija i on može da ide. Nije stvar finansija, nije trenutak da bilo ko može da ode. Imamo dve ponude za Ebislija, iz Arabije i Kine.

Jirka i Vulić su velike enigme, a očigledno je da ih čeka pozjamica

– Jirka ide na pozajmicu sigurno i to u Srbiji. Obavljeni su razgovori sa njim i Vulićem, bilo bi loše za njihov razvoj da ne igraju tih šest meseci. On da nije dobar igrač ne bi došao u Zvezdu. Kada šaljemo igrače na pozajmicu gledamo na to da taj klub bude u vrhu tabele, da imaju dobrog trenera i dobar ambijent. Neka igraju protiv Zvezde, nadam se da ćemo biti bolji od njih. Igrač mora da ima dva preduslova, da ima kvalitetan rad i da ima mečeve u nogama. Vasiljeviću je potrebniji rad nego mečevi i on će ostati u Crvenoj zvezdi, po rečima Gašiča, trenera golmana. Borjan je prvi, Popović je drugi golman i on sigurno ostaje. Vasiljević ima veliki potencijal – poručio je Terzić.

Dva velika pojačanja stižu u Zvezdu, bar po rečima Terzića.

– Tomane i Žander dolaze. Problem sa napadačem je bio zbog tri kluba koji su imali procente, ali sve je uspešno završeno i on će večeras biti u Beogradu. Biće registrovan za Suduvu. Milojević je preporučio Žandera, gledao ga je na Kipru i rekao nam je da mu takav igrač treba u klubu. Levog beka je strašno teško naći, malo ih ima. Filip Mladenović je isto bio ideja, ali je bio preskupa opcija. Rodić je tu i ostaje, ali on je levi bek. Ne možemo ući u sezonu sa samo jednim igračem na toj poziciji.

– Očekujem da budemo dominantni, ulazimo spremniji nego na prethodne kvalifikacije. Jači smo za Marina, Boaćija, Ivanića, Kanjasa i Milunovića, to su igrači sa ozbiljnom klasom. Godinu dana smo stariji, iskusniji, organizovaniji. Sa mnogo više samopouzdanja ulazimo u novu sezonu. Otaljavali smo utakmice, pa je onda došlo finale Kupa, a Partizan je ozbiljan protivnik pa se završilo onako kako se završilo.

Tumbaković je izabran za selektora posle velike bure.

– Želimo mu svu sreću, on je ostavio dubok trag u srpskom fudbalu i želimo mu da bude bolji nego prethodnik. Možemo na EURO, imamo jaku grupu i treba da tražimo plasman preko baraža.

Konačno o dugu Crvene zvezde.

– 14.000.000 evra je dug i to je ono što je klub dužan. Svakom članu kluba je isplaćen poslednji dinar. Pozivam svakog kome Zvezda duguje neka dođe prekosutra na Marakanu i neka kaže, ali mi smo svima isplatili sva dugovanja. Meni je važno da iz dana u dan rastemo kao klub. Mi smo 2014. godine bili na samom dnu, a od tada smo počeli da rastemo na svakom aspektu. Od sportskog do finansijskog. Pravimo mediko blok, trening centre. Novi stadion nećete moći da prepoznate kada bude počeo da se gradi. Nama je potrebno 25 miliona evra da bi preživeli godinu. Imamo milion od MTS-a, od Gasproma

4.000.000, sve ostalo moramo sami da pronađemo. Ovaj tim mnogo vredi, da je neko pomislio pre 5 godina da možemo da igramo Ligu Evrope ili LŠ, niko ne bi verovao. Radimo najtransparentije što možemo, imamo dodatnu kontrolu od UEFE, na sve se plaća porez. 6.700.000 smo platili porez državi. Kad osvojite 22.000.000 od bonusa, sa tim se ne plaća dug, nego dajete novac igračima koji su to napravili. To je ozbiljan sistem, nas samo pripreme i put u Suduvu ili Helsinki će koštati 500.000 evra. I ne trošimo ničije pare, nego sopstveni novac. Nismo na teretu države – objasnio je Terzić.

Izvor: beogradskiportal.rs