Terzić otkrio ko sve napušta Zvezdu ovog leta

Pred nama su veoma zanimljivi dani 

Crvena zvezda je danas upalila motore za predstojeću sezonu.

Specifičnost situacije zbog koronavirusa uticaće na sve, pa tako i na srpskog šampiona, koji je juče promovisao svoju novu "desetku" Aleksandar Kataija, a ranije je stigao Srđan Spiridonović. 

Reči Zvezdana Terzića sa nestrpljenjem je čekala kompletna zvezdaška javnost, a generalni direktor kluba sa Marakane je najavio odlaske, dok o novim igračima nije želeo previše da priča. FOTO: STARSPORT©

Da krenemo od odlazaka. 

Pitanje je vremena kada će Hose Alberto Kanjas potpisati raskid ugovora, pošto uopšte nije u planovima Dejana Stankovića. 

- Što se tiče Kanjasa, Stanković ne računa na njega - rekao je Terzić. 

Takođe, izvesno je da jedan od napadača Zvezde neće biti u klubu sledeće sezone. Ostaje samo da se vidi da li je to Boaći ili Pavkov.

foto: Starsport©

- Realno je da prvo odu Boaći ili Pavkov, čini se da su malo i zasićeni - naveo je alfa i omega Zvezde.

Osim pomenutih igrača, klub će najverovatnije napustiti i Mateo Garsija, koji ima skoro sve dogovoreno sa grčkim Arisom.

Ono što navijače crveno-belih više zanima jesu dolasci na Marakanu, a tu je Terzić bio veoma 'zakopčan'. Jedno je sigurno, a to je da imena poput Aleksandra Prijovića i Lindzi Rouza nisu interesantna na Marakani i da oni sigurno neće biti pojačanja Crvene zvezde za sledeću sezonu.

Interesantne su bile reči Terzića o sinu Dejana Stankovića, koji je član milanskog Intera. 

- Razgovarali smo sa Dejanom o sinu Filipu, videćemo, imamo Borjana, Vasiljevića, Katića i Ćopića. Četiri golmana, videćemo da li će biti odlazaka. U skladu sa time se ponašamo. Ako Borjan ili Vasiljević odu, onda bismo ga doveli. Ostavljamo prostor - tajanstveno je rekao Terzić, čija je najveća želja da u Zvezdi ostane levi bek Milan Rodić, dok se na Stefana Hajdina ozbiljno računa.

- Imamo Hajdina i njega, prati skauting služba sve, imamo predloge. Moja želja je da Rodić ostane. Naš najjači kvalitet je zadnja linija, dugo nismo imali tako čvrstu odbranu - apostrofirao je Terzić.

Kao potencijalno pojačanje Zvezde u napadu pominje se Anderson, ali da li će zaista stići na Marakanu i dalje se ne zna.

- Znate da je stil Zvezde da ne govori o potencijalnim pojačanjima. Naš sportski sektor i skauting ima spisak potencijalnih špiceva koje analizira zajedno sa Dejanom Stankovićem i njegovim stručnim štabom i donećemo najbolje rešenje - zaključio je Terzić.