TERZIĆ ODUŠEVIO DELIJE: “Nećete verovati koliko je ostalo od duga”

Finansije ni izbliza nisu više tako veliki problem na ''Marakani'' kao pre nekoliko godina, iako su se, osim prihoda, značajno uvećali i rashodi, stvaranjem kvalitetnije ekipe, kadre da iz godine u godinu nastupa u grupnim  fazama elitnih evropskih takmičenja.


Juče je generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić otkrio da je ''realan'' dug u ovom trenutku oko 12-13 miliona evra, što je znatno manje od onih katastrofalnih 54 miliona od pre četiri-pet godina.
Zvezdu krajem marta očekuje redovni monitornig UEFA, a Terzić uverava da je klub sa Marakane za to potpuno spreman.

''Moramo da pravimo balans između sportske i poslovne politike, u ovih pet godina smo pokazali da to znamo da radimo, ali nećemo po svaku cenu smanjivati dug jer dug Crvene zvezde sada ne opterećuje tekuće poslovanje.
Imamo 31. marta novi monitoring UEFA u vezi sa licenciranjem, nama je važno da prolazimo UEFA monitoring i da imamo kvalitetan tim'', istakao je Terzić, a prenosi Zvezdin klupski sajt.

On je, s tim u vezi, otkrio i koji je to još jedan veliki dug izmiren, i to u jednom danu.

''U jednom danu smo platili Poštanskoj štedionici dug star devet godina od 3.300.000 evra, međutim, navijači Zvezde su zahtevni, oni hoće pobede, rezultate, kvalitetnu igru, Zvezdu u Evropi, njih ne interesuje da li plaćamo dugove ili ne, a mi smo svesni da moramo da vraćamo i te stare dugove.
Mogli smo da prodamo Marina i Bena i da dodatno smanjimo dugove, međutim, mnogo razmišljamo o potezima koje vučemo i odlukama koje donosimo.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u


Mnogo iskustva imamo, sednemo, vagamo, danima razmišljamo šta da uradimo oko nekih poteza, analiziramo iz svih uglova šta je najbolje da uradimo - tako se ponašamo i za transfer politiku, i za vraćanje dugova, i za investiranje'',
 objašnjava Terzić.

On više ne brine previše čak i ako dođe do nekih novih finansijskih problema, jer Zvezda sada u svom igračkom kadru ima mnogo veći kapital nego ranije.


''U našoj ekipi imamo kvalitetne igrače sa ogromnom tržišnom vrednošću, ako se pozovem na 'Transfermarkt', radi se o desetinama miliona evra.
Ako nama dođe voda do vrha finansijski, možete da prodate igrača koji ima veliku tržišnu vrednost. Imamo stabilno finansiranje, realan dug Crvene zvezde je oko 12-13 miliona evra, knjigovodstveni dug je drugačiji zato što moramo da knjižimo neke stvari, pa će se po završnom računu pokazati mnogo veći dug, ali je realan dug oko 12-13 miliona evra i držimo ga pod kontrolom'',
 naglasio je Terzić.

Sportske.net

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: