Terzić i Piksi zaratili zbog otkaza Terzićevom sinu?

Dirketor crveno-belih ne gaji simpatije prema legendi Zvezde posle niza poteza selektora protiv Terzićevog sina

Šta se "valja" iza saopštenja Crvene zvezde koje je naišlo pravo niotkuda, reklo bi se bez ikakvog povoda makar ne poznatog javnosti, a usmereno protiv trenera Partizana Aleksandra Stanojevića i selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića Piksija.

Kako se može čuti iz dobro obaveštenih kanala, Stanojević se u ovoj objavi Zvezde našao samo kao "ikebana", a prava meta je bio Dragan Stojković Piksi.

Saznajemo, iza svega stoji galopirajuća netrpeljivivost direktora najtrofejnijeg srpskog kluba Zvezdana Terzića prema legendarnom fudbaleru, velikanu, a razlog je Terzić junior - Kostadin, koji je navodno Piksijevim "dekretom" ne tako davno izgubio posao u Fudbalskom savezu Srbije.

Kostadin Terzić je jedno vreme radio u FSS kao deo grupe zadužene za uvođenje i implementaciju VAR-a u srpski fudbal.

HTML5 Icon

Međutim, nije se tamo dugo zadržao, jer je samo njegovo prisustvo u Savezu i bilo gde blizu reprezentacije smetalo aktuelnom selektoru koji se pobrinuo da Terzić junior brzo dobije otkaz.

Niz situacija je prethodilo otkazu za mladog sportskog delatnika.

Prve naznake onoga što će se dogoditi bila je Piksijeva odluka da Kostadin ne bude u avionu za Azerbejdžan na kvalifikacioni meč reprezentacije, iako je isprva bio na spisku putnika. Selektor je taj popis putnika revidirao i potom redukovao za jedno ime. Već je taj postupak bio kap koja je prelila čašu nestrpljenja i kod Terzića seniora koji je praktično od tada "na ratnoj nozi" sa Piksijem.

Posle je netrpeljivost bila smao veća, sad je i isplivala.

Kostadin je ubrzo posle incidenta dobio otkaz u FSS i brzo postao pomoćnik ocu na Marakani, u sektoru za finansije.

- Kostadinu je posle dve godine, 1. aprila istekao ugovor sa Fudbalskim savezom Srbije, gde je bio menadžer za razvojne projekte sa UEFA, posebno zadužen za implementaciju VAR-a u Srbiji. Nedavno je završio master studije u organizaciji UEFA, postao je "venue" direktor na UEFA utakmicama od naredne sezone. Od 1. aprila je zvanično zaposlen na Marakani kao jedan od nekoliko pomoćnika poslovnog direktora Marka Petrovića - glasilo je saopštenje Zvezde pošto su dobili "svežu krv" u sektoru poslovanja.

Kako bilo, da netrpeljivost Terzića ka legendi postoji svedoče i njegove izjave u samo nekoliko dana date u intervjuu za TV Pančevo i kroz pomenuto saopštenje.

U oba slučaja direktor kluba je "potkačio" Piksija zbog navodnog mešanja u teme koje mu nisu u opisu posla - poput pitanja nameštanja utakmica u Superligi i infrastrukturi.

Pojavio se Piksi i priča o srpskom fudbalu. Druže, ti si selektor, bavi se reprezentacijom, nemoj ti da komentarišeš da li ima nameštanja i da li se gradi nacionalni stadion. Svako se petlja u stvari koje ga se ne tiču i na jedan pogrešan nači se prezentuje javnosti - poručio je Terzić.

(Telegraf.rs)