Teodosić u Zvezdi? Ako ovo bude ispunjeno, Miloš pojačava crveno-bele (FOTO)

Posle zanimljivih gostovanja na TV Prva i Tv Happy u prethodnih par dana, Nebojša Čović se sada oglasio i u intervjuu za “Novosti“.

Najavljujući početak plej-ofa, Čović je naglasio da su Zvezdine ambicije u skladu sa učinkom ekipe u ligaškom delu sezone, kada su od 22 utakmice 21 dobili. Dakle – najviše moguće, odnosno plasman u Evroligu.

Ali..

“Da Zvezda osvoji prvo mesto, mislim da je to realno. E, sad, nije sport samo sport. Znate kako kažu, kad imate led jedna jedanaestina se događa iznad leda, a deset ispod. Treba da pobedimo te faktore ispod leda, među kojima ima i lojalnih zvezdaša.

O nelojalnim da i ne govorim, oni su već na strani našeg velikog suparnika. Mislim da smo dovoljno opremljeni stručno, igrački i organizaciono za osvajanje ABA lige

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Nadam se da neće biti nečega što se događalo u Nišu, mada to nema veze sa ABA ligom. Nazvao sam to sistemskom krađom, pod navodnicima, pa neka analiziraju šta to sve podrazumeva“, objašnjava Čović.

A ako Zvezda ostvari cilj i plasira se u Evroligu, Čović veruje da se neće obrkati, kao Darušafaka ove sezone, iako turski klub ima mnogo veći budžet.

“Sigurno ćemo napraviti konkurentan tim i sigurno se nećemo obrukati. Nemam nikavu dilemu“, istakao je Čović.

Tokom sezone, posle nekih poraza, pa onda i eliminacije iz Evrokupa, bilo je kritika i na račun trenera Milana Tomića, ali Čović ne razmišlja o promeni trenera za narednu sezonu.

S tim u vezi imao je i zanimljivu opasku.

“Tomić ima ugovor na tri godine i ne vidim nijedan razlog zašto bismo menjali trenera. U sportu nikad ne možete da isključite neke mogućnosti, ali po onome kako je radio i šta je uradio, korektno je ispoštovati ugovor do kraja.

Ima punu podršku uprave, moju takođe. Osim toga, ne možemo da priuštimo trenere od nekoliko stotina hiljada evra, koji su egzotični i na terenu i van njega“, naglašava Čović.

A da li bi Zvezda mogla da priušti Miloša Teodosića, o čijem povratku sanjaju navijači Crvene zvezde?

“Miloš je sam govorio da će doći u Zvezdu. Kada se spremi posle dve godine sa manjom minutažom i kada prođe Svetsko prvenstvo, doneće odluku gde ide.

U svakom slučaju, mora da vodi računa o porodici i egzistenciji, jer mu se za tri-četiri godine bliži kraj karijere. To znači, ako negde može da dobije više, a mislim da može i mnogo više, mi se nećemo ljutiti. Otvorena su mu vrata, Miloš je naše dete“, poručio je Čović.

Ukoliko Zvezda uspe da izbori Evroligu, vrlo je moguć dolazak našeg reprezentativca

sportske.net