Teodosić dolazi u BEOGRAD na pregovore: Postoje 3 opcije, evo i koje (FOTO)

Sada je potpuno zdrav, oporavljen i može da bira šta će da uradi, a kako informacije kažu u ponedeljak dolazi u Beograd gde će početi pregovore sa klubovima koji su zainteresovani, pre svih Anadolu Efes

Međutim, ne mora da znači da će potpisati za nekog, jer, dosta toga je u igri. Pred Milošem su sada tri puta i svaki je dobar na svoj način, a na njemu je a izabere. Važna činjenica je da je nedavno postao otac baš u Los Anđelesu, što može da utiče na dalje odluke.

OPCIJA 1 – DOLAZAK U ANADOLU EFES ILI NEKI DRUGI EVROPSKI KLUB

Možda i najizvesnija opcija. Kako je Telegraf još ranije pisao, Teodosić ima ozbiljnu ponudu Efesa, koji je pratio razvoj situacije sa srpskim plejmejkerom u NBA ligi i najverovatnije će upravo u Turskoj kapiten srpske reprezentacije nastaviti karijeru.

Na kraju je bilo onako kako su oni samo mogli i da požele, jer je Teodosić dobio otkaz i slobodan je u izboru novog kluba. Turci su bili izdašni i stavili su na sto više miliona evra.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Efes ima šansu da registruje Teodosića do 24. kola Evrolige, koje završava 1. marta, kada je poslednji rok. Turski klub je u vrhu Evrolige i ima ozbiljne šanse za plej-of ali i fajnal for…pa to može da privuče Teodosića.

MANA: Teodosićeva supruga, glumica Jelisaveta Orašanin se porodila nedavno i pitanje je da li je u mogućnosti da leti sa malom bebom tako veliki let, a i da li on želi da se odvoji toliko daleko od nje.

OPCIJA 2 – DOLAZAK U ZVEZDU

Ovo je želja svih navijača Zvezde, ali je pitanje koliko je realna.. Sam Teodosić je rekao da želi da dođe kad je na vrhuncu moći, a ne kad zađe u godine, pa da se kaže da je samo došao. Međutim, važna stavka je što je upravo sada u najboljim godinama (32) i sada bi mogao da pomogne.

Ako ode u neki drugi klub i ostane tri, četiri ili pet godina pitanje je na kom će nivou biti sa 36, 37 godina. Ovako, mogao bi u Zvezdi da ostane sezonu i po ( završetak ove, da se izbori Evroliga, i cela sledeća) i onda da sa 33 proba da napravi još neki jak ugovor do kraja karijere. Najmanja stavka je novac jer ga je zaradio dosta u karijeri ( pet godina u Olimpijakosu, pet godina u CSKA i nikad maanje od milion evra po sezoni)

MANA: Osim napada na ABA liguu ovoj sezoni nema ozbiljnijih takmičarskih ambicija za Zvezdom, kao i mnogo manja finansijska ponuda od evropskih klubova. Takođe, Teodosićeva supruga, glumica Jelisaveta Orašanin se porodila nedavno i pitanje je da li je u mogućnosti da leti sa malom bebom tako veliki let, a i da li on želi da se odvoji toliko daleko od nje.

OPCIJA 3 – PAUZA DO LETA I PRIPREMA ZA MUNDOBASKET

Miloš ne mora da žuri u izboru kluba, ove sezone nije mnogo igrao, pa realno ne mora ni do kraja sezone da igra, jer mu je to idealna prilika da sve vreme bude uz suprugu i bebu, bar tih prvih tri, četiri meseca.

Na spisku je reprezentacije Srbije za poslednji prozor kvalifikacija, što znači da će igrati protiv Estonije i Izraela, a okupljanje počinje sledeće nedelje posle Kupa Koraća. S obzirom na to da je više od 10 godina bio u paklenom ritmu treninga i igranja, pauza neće ostaviti traga na njemu, štaviše može da prija, a kroz te pripreme reprezentacije i dve utakmice može da proveri trenutno stanje.

Nakon plasmana na Svetski Kup, može da se posveti porodičnim obavezama i treningu za popravljanje fizičkih performansi do početka priprema za Mundobasket (očekuje se u julu), ali i radu na svom kampu Teo 4.

MANA: Predugo bi bio bez takmičarske košarke, čak celu sezonu pa je pitanje kako bi se odrazilo na njegove igre na Mundobasketu. Sa druge strane za takvog asa koji košarku ima u malom prstu nijedan pauza ne može da previše onesposobi.

Izvor: Telegraf.rs Foto: Printskrin