TENZIJA RASTE: Tomić odbrusio REPEŠI! (FOTO)

Milan Tomić nije padao u euforiju posle razbijanja Budućnosti i u drugoj utakmici finalne serije plej-ofa ABA lige.

Trener Crvene zvezde se zahvalio navijačima i pozvao igrače da pruže još bolju partiju u Podgorici za tri dana.
“Hvala publici i navijačima što su došli u ovolikom broju i što su nam stvarno pomogli da dobijemo još jednu utakmicu i da napravimo 2:0. Bez njihove podrške sigurno bi bilo mnogo teže. Trideset godina sam u košarci, ali sigurno da ovakvu atmosferu nikad nisam doživeo. Jesam jedino kada sam igrao sa Olimpijakosom u Areni”, rekao je Tomić na početku konferencije za medije posle meča.

O samoj utakmici…
“Mislim da smo svih 40 minuta dominirali, to govori i rezultat, ali to ne znači ništa. Igra se na tri pobede i moramo da budemo spremni da odigramo još kvalitetnije u Podgorici tu prvu utakmicu i da idemo na pobedu. Da sada ne bude, dobili smo 40 razlike i da stanemo. Ne, ne. ABA liga se uzima kada se upiše treća pobeda”.

Apostrofirao je timsku igru.
“Igrali smo timski od prve sekunde i prvog minuta. Ako imamo 20 asistencija i 7 grešaka, onda je to dokaz. Odžo, Čović, Dobrić, Stratos… To je sve timski odigran posao. Najbitnija je bila odbrana, ne toliko napad. U odbrani smo zaustavili Kola i Gordića… Kad odigraš dobro u odbrani biće lakih poena u kontranapadu”.

Pet utakmica potiv Budućnosti, zbirna razlika od 100 poena. Kako navijačima objasniti da ne mora uvek da bude tako?
“Rezultat je 0:0”.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Da li ste nekada videli ovakvu razliku u finalu plej-ofa?
“Sećate se utakmice Olimpijakos – Sijena, plej-of za ulazak na F4… Bilo je 56 razlike u Pireju, sledeću smo izgubili i nismo se ni plasirali na F4. Sve se to samo piše. Morapš da budeš kontenrcisan, rekao sam igračima i posle prve utakmice… Imamo treću utakmicu, ne živi se od prošlosti”.

Povreda Stratosa Perperoglua je bacila senku na ubedljivu pobedu.
“List je u pitanju, ali ne mogu u ovom trenutku ništa više da vam kažem”.

Na pitanje da prokomentariše reči Jasmina Repeša koji se požalio na atmosferu, Tomić je rekao:
“Komentarišem samo košarku. Bavim se samo košarkom. Zahvalio sam se navijačima na podršci. Svako može da daje izjavu kakvu god hoće. U hali je 6.000 ljudi, da li da ne navijaju za Zvezdu? Igrali smo protiv Partizana u takvoj atmosferi, igrala je i Budućnost, sigurno da moj tim zna da igra u takvoj atmosferi”.

Publika je na kraju ironično aplaudirala koševima protivničke ekipe.
“To aplaudiranje i slično, ne bih komentarisao. Posle utakmice protiv Partizana, gde smo dobili lako, i ove dve protiv Budućnosti, vidi se da imamo samopouzdanja. Igramo lepu, agresivnu i brzu košarku”.

mozzartsport.com