Tadić poslao moćnu poruku posle utakmice: “Mi smo jedan isti narod”

Objašnjava Dušan da Orlovi mogu i daleko bolje

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Crnu Goru (0:2) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Podgorici uz pomoć dva gola Dušana Vlahovića.

Kapiten Dušan Tadić kaže da meč nije bio nimalo lak, ali da su Orlovi znali šta da očekuju od Crnogoraca.

Jeste, teška pobeda, mislim da je Crna Gora dobra ekipa i organizovana. Mislim da su dva puta igrali nerešeno i sa Englezima, znali smo da će biti nezgodna utakmica, dosta su organizovani i kompaktni. Na kontranapadu su bili dobri. Najbitnije da smo pobedili. Znali smo da su srčani, borbeni, samo smo morali da guramo loptu i znali smo da će da padnu.

Važno je da su na početku upisane dve pobede protiv Crne Gore i Litvanije.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Slažem se, šest bodova je odlično, ali igra nije bila na zavidnom nivou, možemo mnogo bolje. Važno je da smo uzeli šest bodova, ima dosta stvari da se popravi, ali ubeđen sam da ćemo to da uradimo.

Kao da je u nekim momentima meča Srbija bila "ukočena", ali su Orlovi na kraju došli do rezutlata.

Moguće da je to u glavama igrača, da se plašimo da ne primimo gol. I da želimo da sačuvamo nulu. Dobra stvar je da smo sačuvali, iako je Crna Gora imala šanse kao posledicu naših grešaka. To je značajan faktor, pokušaćemo da to popravimo.

Nada se Dušan plasmanu i Srbije i Crne Gore na Euro.

- Sigurno da da, ja se nadam, to je naš cilj i želja, nadam se da će se obe ekipe plasirati, mi smo jedan isti narod i nadam se da ćemo se plasirati dalje - izjavio je Dušan Tadić.

Atmosfera u Crnoj Gori je bila dobra.

Super, od dana kad smo stigli, mnogo je dece, mislim da smo ih usrećili slikama, autogramima, kao što sam rekao, voleo bih da se i mi i Crna Gora plasiramo dalje - kaže kapiten.

Posle dužeg vremena je Srbija upisala dve pobede u borbi za Evropsko prvenstvo.

- Jako mi je drago zato što je početak jako bitan, šest krucijalnih bodova, nećemo da se zadovoljimo time - rekao je Tadić.

(Telegraf.rs)