Tadić na ivici suza objasnio zašto smo ispali sa svetskog prvenstva

Možda nas nije hteo, a možda je i nešto krupnije

Fudbalska reprezentacija Srbije se oprostila od Svetskog prvenstva u Kataru porazom od Švajcarske sa 3:2. Meč je bio pravi rolerkoster, što je istakao i kapiten tima, Dušan Tadić, što znači da će Orlovi morati da pakuju kofere za Beograd.

Srbija je imala priliku protiv Švajcarske, brzo su primili gol i dozvolili Švajcarcima prednost od 1:0, što je brzo i nadoknađeno preko Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića.  Ipak, poklekli su Orlovi pri kraju prvog dela i primili gol.

Orlovi zbog toga napuštaju turnir već u grupi, što niko nije očekivao.

- Jeste, kao i svaka utakmica... Sa nama je rolerkoster, oni povedu, pa mi preokrenemo na 2:1, pa 2:2, 2:3. Ne smeju da se dešavaju neke stvari na ovom nivou ako želiš da prođeš grupu - rekao je Tadić, pre nego što se osvrnuo i na probleme koje je pomenuo.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Jednostavno mora da postoji bolja komunikacija, moramo bolje da branimo, mislim i na vezni red i na napadače, tako da, mora sve zajedno da se radi, kad primiš u tri utakmice osam golova, to je puno za neki prolazak.

Dušan Tadić je kao jedan od razloga naveo i izuzetno lošu komunikaciju unutra ekipe, ali nije hteo da sitničari i pojednostavljuje stvari.

- Sad da vam ne pričam neke taktičke stvari, mi hoćemo da izađemo sa krilnim bekom na njihovog beka, Šaćiri uđe unutra, a So ili Frojler  napada prostor. I zabada se iza leđa tamo, tako da tu mora da postoji bolja komunikacija i da možda preuzmemo igrača ili da idemo sa igračem do kraja. To je jedan primer

Jedan od novinara je upitao Tadića i zašto Srbija "nije ličila" na ekipu iz kvalifikacija, na što se kapiten nije složio.

Pa ne bih se složio sa Vama, mislim da smo dobili najtežu grupu od svih grupa. Sve kvalitetne reprezentacije su tu, i isto u kvalifikacijama smo primili dosta pogodaka, ali smo dosta i dali, zato se ne bih ni složio. Imali smo i tad dobre momente i loše momente - zaključio je Tadić.

Za kraj izlaganja je Tadić istakao i da je problem veliki bio to što su emotivno bili ispražnjeni posle trećeg gola.

Telegraf.rs

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: