Svi Zvezdaši se nadaju da ovog čoveka više u ŽIVOTU neće videti…

Čovek koji je zvezdašima nabio frustracije za pamćenje

Šalile su Delije na prethodnom derbiju sa koreografijom iz “Maratonaca” i gospodinom Rajkovićem koji ustaje iz mrtvih.

A večeras je Crvenu zvezdu zaista dočekala utvara u vidu Alana Makgergora. Škotski veteran na golu Glazgov Rendžersa kao da se povampirio i omađijao Zvezdine fudbalere.

Pre 15 godina je bio na golu Rendžersa kada je u prvom minutu odbranio zicer Burzanoviću, ubio Zvezdine nade i naterao Delije da ga zapamte. Ostao je nesavladan do kraja.

Večeras je bio još spektakularniji iako je početkom godine zakoračio u petu deceniju. Neverovatno je šta je sve branio 40-godišnji Škot.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Prvo je skinuo sjajnu šansu Ivaniću u 12. minutu kada je Zvezda mogla da ode na 2:0 i da se sve otvori. U finišu poluvremena je čudesnom paradom zaustavio sjajan šut Pičinija.

U drugom delu igre je zabeležio četiri odrbane u pet minuta! Počelo je kada je sprečio Kangu da iz kornera zatrese mrežu.

Nastavilo se izlaskom na Ohija kada je ovaj loše dodao do Pavkova. Uhvatio je loptu posle još jednog pokušaja Ohija koji je zakačio Goldsona. Zaustavio je i zicer Bena.

Kao da je u rukavicama imao magnete da privuče loptu posle svakog pokušaja Zvezdinih igrača. Zvanična statistika kaže da je zabeležio 11 odbrana večeras. Više nego pojedini rukometni golmani...

A, branio je sjajno i u Glazgovu, skinuo je i penal. Samo je još falilo da na kraju ukroti i Benov šut sa 11 metara... Zvezdini navijači su navikli da gledaju čudesna izdanja i odbrane Milana Borjana, ali je večeras Alan Mekgergor pružio jednu od onih partija koje se pamte.

Ko bi rekao pre 15 godina da će Mekgregor godine 2022. biti opet koban po Crvenu zvezdu.

Valjda se više neće vraćati na Marakanu…

Mozzartsport