SVI U NAPAD! Piksi izvodi najofanzivniju postavu protiv Švedske!?

Pokazao je selektor u više navrata da ima hrabrosti da krene ultra-ofanzivno, naročito kada je Srbija domaćin

Fudbalska reprezentacija Srbije odigraće u subotu od 20.45 meč protiv Švedske u okviru petog kola Lige nacija, a naša reprezentacija ima imperativ pobede ukoliko želi da ostane u konkurenciji za prvo mesto i promociju u elitnu grupu.

Svi s nestrpljenjem čekaju u kom će sastavu selektor Dragan Stojković Piksi izvesti Orlove na teren na Marakani, a u konkurenciji je 27 igrača koji su na spisku, a dvojica bi mogla i da debituju - Srđan Babić i Stefan Mitrović, koji su po prvi put pozvani.

Stojković je često umeo da iznenadi sve postavama koje je izvodio na pojedinim utakmicama, čak i u kvalifikacijama, a posebno u Ligi nacija, gde je često i rotirao igrače.

Moguće je da to učini i sada, jer Piksi i delima pokazuje ono što mnogi samo pričaju, da računa na sve igrače.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ipak s obzirom na važnost utakmice, može se očekivati da startuje sa oprobanim snagama, a da sa klupe čekaju i debitanti, kao i neki drugi igrači koji su dugo u reprezentaciji.

Pošto je Predrag Rajković suspendovan za ovaj meč, očekuje se da šansu od starta na golu dobije Vanja Milinković Savić.

Odbrana je oslabljena jer zbog povrede nema Nikole Milenkovića, pa bi Piksi možda mogao da oproba na ovoj poziciji i Nemanju Gudelja, koji se ustalio u Sevilji na poziciji štopera. Iako kod Piksija nije igrao kao štoper, to jeste bila situacija u nekim mečevima kod prethodnog selektora.

Veznim redom bi trebalo da komanduje Sergej Milinković Savić, koji je u odličnoj formi u Laciju, a stavljanje Gudelja na štopera otvorilo bi prostor i za Sašu Lukića u veznom redu, koji je jedan od lidera Torina ove sezone i koji standardno igra u Seriji A.

Leva krilna pozicija rezervisana je za Filipa Kostića, dok će na desnoj verovatno biti najveće dileme, jer su standardni i Lazović i Đuričić i Živković i Radonjić, koji se u Torinu preporodio, i možda bi upravo on mogao da krene od starta, ali koga god Piksi da izabere, ne bi bilo iznenađenje.

Uloga desetke rezervisana je za kapitena Dušana Tadića, a očekuje se i da od starta Piksi krene sa dva napadača Aleksandrom Mitrovićem i Dušanom Vlahovićem u samom špicu.

Reprezentacija Srbije, sastav 2022

(Telegraf.rs)