“Svi me pitaju za Jokića, a meni je Kalinić najbitniji igrač”

"Ja gde god dođem, prvo me pitaju za Jokića, i onda ja kažem: "Jokića!? Na njega uopšte ne računamo". Onda oni tamo kažu: "Vidi ovog, budale", i tako, znaš", kaže selektor srpskih košarkaša

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić otkrio je detalje razgovora sa Nikolom Jokićem tokom posete Americi i kazao da je centar Denvera i aktuelni MVP lige izrazio spremnost da se stavi na raspolaganje nacionalnom timu za Eurobasket.

On želi da igra, ja se nadam da će da igra. Ja sam njega ovako pitao, kao što vas pitam. Kaže: "Ne postavlja se pitanje, coach, da li ja želim. Hajde da vidim kakav je to program, da ja vidim šta ja mogu, šta ne mogu, itd. I to je to - rekao je Pešić u emisiji "360 stepni" TV N1.

Ako Jokić i bude deo ekipe za Evropsko prvenstvo u septembru to će značiti i da će se igra morati prilagođavati njemu.

- Veorovatno ćemo morati da se prilagođavamo, tu nema nikakvih dilema. Vi sad postavljate jedno logično pitanje. Ja gde god dođem, prvo me pitaju za Jokića, i onda ja kažem: "Jokića!? Na njega uopšte ne računamo". Onda oni tamo kažu: "Vidi ovog, budale", i tako, znaš. Meni to ne smeta kad me pitaju da li će Jokić da igra ili neće da igra. To je već standardno pitanje, ali je mnogo važno da se zna da jedan igrač ne pobeđuje, ali jedan igrač može da rasturi kompletnu grupu - upozorio je Pešić.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Pešić je u razgovoru Jokića opisao kao "krasnog mladića, vaspitanog i posvećenog svojoj košarci",  ali je i podvukao da je mnogo važno pitanje da li će i ostali košarkaši moći da igraju.

Znate kako, košarka, kako mi god okrenemo, znamo da je to kolektivni sport. Niko me ne pita da li će Kalinić da igra. Dosad me niko nije pitao. Šta mislite kako se Kalinić oseća? A, meni je Kalinić najvažniji igrač reprezentacije. Evo sad ovde vam direktno kažem - meni je Kalinić najvažniji igrač reprezentacije, kao što mi je bio Gurović - kazao je Pešić.

(Telegraf.rs)