Svetski velikani se otimaju oko Zvezdinog deteta! Klub ga se lako odrekao a sad vredi 20.000.000 evra

Ivana Ilića prate četiri kluba iz Serij A

Ivan Ilić, mladi srpski fudbaler, jedan je od najtraženijih igrača u svom uzrastu u Seriji A. Čini se da je pravi potez bio dolazak u Italiju i u Veronu.

Ivan Ilić (21) u leto 2017. godine zajedno sa bratom Lukom prešao je iz Crvene zvezde u Mančester siti za 5.500.000 evra. Jedno vreme se kalio igrajući u Holandiji za NAC Bredu, a procvat doživljava dolaskom u Veronu u jesen 2020. godine.

Posle sjajne sezone, uprava Verone odlučila je da iskoristi klauzulu iz sporazuma sa Mančester sitijem i prošlog leta otkupi nekadašnjeg omladinca Crvene zvezde za 8.000.000 evra.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Odlične partije nisu promakle ni selektoru srpske reprezentacije Draganu Stojkoviću Piksiju koji ga je zvao na okupljanje A tima.

Mediji iz Italije pišu da je Ivan Ilić fudbaler koji je na listi najpoželjnijih pojačanja ovog leta. Napoli je prvi počeo da skautira mladog Srbina, a onda su se posle utakmice Verone i Intera koju je mladi Nišlija odigrao za desetku intenzivnije uključili i milanski velikani.

Poslednji klub u nizu koji prati Srbina je Lacio. Naime, Rimljani žele da od prodaje Sergeja Milinkovića-Savića novac investiraju u zemljaka Ivana Ilića.

Procena uprave Verone je da za Ivana Ilića bez problema može da traži i dobije 20.000.000 evra. To je pristojna suma kada su u pitanju Inter i Milan, ali i Napoli.

Kurir sport