SVET U ŠOKU! UKIDA SE LIGA ŠAMPIONA! Evropski velikani osnivaju svoje takmičenje…

Kako sada stvari stoje, UEFA će primiti ozbiljan udarac.

Američki mediji su uneli pravu buru u Evropu. Oni su objavili da su najjači timovi iz Engleske, Španije i Italije za večeras spremili objavu u kojoj će proglasiti novu Superligu Evrope.

Kako oni navode, liga će imati fond od 5 milijardi evra, biće zatvorena i neće se ispadati iz nje. Njojrk tajms piše da je plan organizatora da iznenade čelnike UEFA, pre nego što oni objave svoj novi model takmičenja.

Kruže priče da su veliki klubovi shvatili da im se ne isplati da igraju protiv timova iz manje razvijenih zemalja. Što se tiče na primer Premijer lige, u glavnoj vesti koja dolazi se navodi da od većih klubova za sada samo Mančester Siti nije prihvatio novu Superligu. 

Isti izvor je objavio da su na ovo takmičenje pristali Real, Barselona, Milan, Juventus, dok se za sada Bajern i PSŽ nisu izjasnili. Ove najave su totalno uzburkale javnost u čitavoj Evropi, pa je UEFA momentalno naterala Saveze Engleske, Španije i Italije da zaprete svojim klubovima.

– Bilo koji klub ili igrač koji bi bio deo takvog takmičenja kao posledicu bi imao da ne bi mogao da učestvuje u bilo kom takmičenju organizovanom od strane FIFA ili njenih pripadajućih konfederacija, pisalo je u saopštenju.

Hotsport.rs