SVET U ŠOKU! “Molim vas, samo ne Srbi! Takve nacionalističke poruke nikome nisu potrebne”

Švajcarci napominju 2018. godinu i kako su Džaka i Šaćiri neprijateljski provocirali Srbiju, te ističu da ne bi bilo dobro da se ove dve reprezentacije ponovo sastanu

Kao i pre četiri godine u Rusiji, žreb za Svetsko prvenstvo u Kataru mogao bi ponovo da spoji fudbalske reprezentacije Srbije i Švajacrske u istoj grupi.

Švajcarci su u drugom šeširu, Srbija je u trećem, a zajedno će moći da igraju samo ukoliko iz prvog šešira dođu Katar, Brazil ili Argentina. Podsetimo, u grupi mogu da budu samo dve selekcije iz Evrope.

Što se tiče samih Švajcaraca, oni baš i ne bi voleli da u grupnoj fazi igraju protiv Orlova. Takav se utisak stiče posle najave žreba od strane novinara "Blika" Andreasa Benija koji je iz Katara poručio: "Molim vas, samo ne Srbi."

Andreas Beni

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Printskrin: blick.ch

Beni je u emisiji obrazložio i zbog čega ne želi Srbiju, a naravno da to ima veze sa dešavanjima na utakmici u Rusiji koju su Švajcarci dobili sa 2:1. Na pitanje iz studija ko je za izbegavanje iz 3. šešira, Beni je rekao:

Naravno, Srbija. Još od slučaja iz 2018. godine iz Kalinjingrada i Svetskog prvenstva, kada su Granit Džaka i Đerdan Šaćiri, naši igrači poreklom sa Kosova, neprijateljski provocirali dvoglavim orlom posle njihova dva gola za 2:1. Takve nacionalističke poruke na utakmici nikome nisu potrebne. I sam Katar, kao mesto održavanja, je toliko politički okaljan da vam ne treba nikakva druga rasprava na tu temu - jasan je bio Beni.

Podsetimo, žreb za Mundijal je na programu od 18 časova i ceremoniju će voditi atraktivna britanska novinarka Samanta Džonson. Takođe, Bora Milutinović će biti jedan od sedmorice gostiju koji će izvlačiti kuglice.

(Telegraf.rs)