Svet je dobio novu tenisku ZVEZDU! Rune savladao Đokovića u finalu Pariza

Au kakav je ovo bio meč!

Iznenađenje u Parizu, Masters je osvojio 19-godišnji danac Holger Rune koji je u dramatičnom okršaju savladao Novaka Đokovića u tri seta - 3:6, 6:3, 7:5!

Mladi danski junoša je pobedom nad ikonom tenisa zaokružio neverovatnu nedelju u Parizu tokom koje je, u šest dana, redom potukao Vavrinku, Hurkača, Rubljova, Alkaraz (predaja), Ože-Alijasima i na kraju najvećeg od najvećeg Novaka Đokovića.

HOLGER RUNE - NOVAK ĐOKOVIĆ 2:1 (3:6, 6:3, 7:5)

Uskoro opširnije...

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

III SET

7:5 - KRAJ! Nestvaran, neverovatan gem su odigrali Srbin i Danac, trajao je 16 minuta, posle kojeg je Rune, na kraju ove iscrpljujuće borbe, uspeo da slomi našeg asa i da dođe do najvrednije i najveće pobede u karijeri. Kakav meč mladog Danca.

6:5 - BREJK! Nole greši u razmeni udaraca, poslao je lopticu van terena, na ogromno oduševljenje dela publike i naravno Runea, koji će u narednom gemu servirati za titulu.

4:5 - Dobro je, Novak je izuzetno brzo i bez mnogo trzavica rešio deveti gem u setu odluke. Vodi, gem ga deli od titule.

3:4 - Konačno, proigrao je Nole i to mu je donelo konkretan rezultat, ponovo vodi, sad je pritisak na tinejdžeru.

3:3 - Rune je živ, dva vezana gema je uzeo Danac i poravnao rezultat u trećem setu. Burno slavi poene mladi Rune, publika mu daje dodatnu energiju.

2:3 - RIBREJK DANCA! Rune je opasan, sjajan gem je odigrao, imao je i 30:0, pa 40:30. Novak je uzvratio, pokušao da poništi uzlet i ritam rivala, ali uzalud. Biće ovde drame...

1:3 - BREJK! Videlo se od starta ovog sela meča da je Novak spreman da zagospodari terenom i preuzme kontrolu, da je kadar da naudi Dancu - i to se desilo na servis Runea. Srbin sada ima lepu prednost, i servis, otvara mu se put ka tituli!

1:2 - Novak je uzeo prvi gem u setu oduke, Rune je bio jedanko siguran na svoj servis, a onda Nole još sigurniji na svoj početni udarac u trećem gemu, za mirniji nastavak meča.

II SET - 6:3

6:3 - Rune je uspeo - dolazi do egala u setovima protiv Novaka!

5:3 - Ekspresno Đoković uzvraća, osvaja gem serijom sjajnih servisa, ali Rune ima šansu da zatvori set u svoju korist.

5:2 - Odbio je najjači nalet Novaka Rune, imao je 30:15 naš as na servis Danca, ali je ovaj izdržao, uzvratio sjajnim izborom udaraca i pravim rešenjima, pa je sada nadomak osvajanja drugog seta.

4:1 - Brzo i lako je Danac, "ubica dečijeg lica", došao do svog novog gema u dvoboju sa Novakom koji, očito, nikako ne može da uspostavi svoju igru i ritam koji ga je krasio u prvom estu. Danac, zasad, sve drži u svojim rukama.

3:1 - Pokrenuo se Đoković u drugom setu, konačno je došao do prvog gema koji mu je bio i te kako potreban zbog samopouzdanja za dalju borbu. Videćemo kako će ona dalje teći sada kada je probio led.

3:0 - Još jedan vrlo kvalitetan gem za Danca, koji sada već ima ozbiljnu prednost. Novak je, čini se, izgubio ritam koji je imao u prvom sstu i u povoju drugog. Sada Danac diktira tempo što i pokazuje rezultat.

2:0 - BREJK! Rune uzvraća, prvi problemi za našeg asa. Od momenta kada je uspeo da preživi 0:40 Danac igra kao u transu!

1:0 - Sjajan gem, najbolji na meču! Šteta, Novak je propustio veliku šansu da već u povoju ovog dela meča brejkne rivala, vodio je 40:0 na servis Runea, ali je Danac preživeo ovu vrlo neugodnu situaciju.

I SET - 3:6

3:6 - Gem i Set! Sa nulom je rešio ovaj deo igre Novak, i zatvorio set na najbolji mogući način, u velikom stilu, za vođstvo u setovima u velikom finalu. Sa koliko je samo autoriteta osvojio ovaj gem, Rune nije imao ni promil šanse da preokrene.

Telegraf.rs