“Svesno sam izabrao Zenit pre Lige šampiona sa crveno-belima”

Štoper kaže da je napravio sjajnu odluku

Fudbaleri Crvene zvezde su ovog leta ostali bez Strahinje Erakovića, jednog od najboljih mladih defanzivaca u našoj zemlji, a on je otišao put Zenita iz Sankt Peterburga, s kojim je potpisao ugovor.

Crveno-belima je od ovog transfera zaradila čak 8.000.000 evra, dok je mladi Eraković i po prvi put govorio o njegovom prelasku.

Strahinja Eraković je na taj način postao i najskuplji defanzivac u istoriji kluba, a kaže da je svesno odlučio da napusti klub koji je ove sezone igrao Ligu šampiona.

Znao sam da će Crvena zvezda igrati u grupnoj fazi Lige šampiona, ali sam svesno izabrao Zenit. Planiram da igram fudbal još 15 godina i verujem da ću za to vreme igrati u Ligi šampiona, čak i sa Zenitom - otkrio je Eraković.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Iako je pre njegovog transfera postojala spekulacija da bi mogao u Spartak, on je to odbacio.

To je apsolutno netačno! Razgovori sa Spartakom nisu ušli u o ozbiljniju fazu. Odmah sam znao da je Zenit najbolja opcija za mene, želeo sam da dođem u ovaj klub. Čim sam dobio ponudu, odmah sam pristao na prelazak.

Otkrio je i ko mu je idol.

Da, zaista, moj omiljeni fudbaler je Nemanja Vidić. Za mene je on legenda našeg fudbala, verovatno najbolji centralni bek. Još imam vremena da dostignem njegov nivo i daću sve od sebe da to postignem. Inače, uvek sam pomno pratio od stranih igrača Virdžila Van Dajka i Serhija Ramosa.

Rekao je Eraković i da je problem u Srbiji što nema dobrih stadiona.

Bez sumnje, ova naša Gasprom arena je fantastičan stadion, ne mogu da prestanem da mu se divim. Glavni problem kod nas u Srbiji je nedostatak dobrih stadiona. Mnogi timovi nemaju mogućnost da održavaju terene u dobrom stanju u bilo koje doba godine. Na primer, kada pada sneg ili kiša, moramo da igramo u teškim uslovima. Ali generalno navikli smo se na to. Ovde je liga u Rusiji toliko teška i kvalitetna da morate da žvaćete bodove. Nažalost, bilo je mečeva kada smo gubili koncentraciju i primali golove u poslednjim minutima. Znam da uz sve pehove iz prvog dela sezone možemo da osvojimo šampionat.

(Telegraf.rs)