Švedski mediji brutalni prema fudbalerima: “Ovo je bila klanica koju nije trebalo prikazivati deci”

Selekcija "Tri krune" sada ima zadatak da se oporavi od poraza od Srbije i u meču sa Slovenijom izbori opstanak u B diviziji Lige Nacija

Beograd. Sedam poraza u devet utakmica, sada se čeka sastanak koji bi morao da okonča ovaj strmoglavi pad koji nas može dovesti u C diviziju Lige Nacija, piše, na početku teksta u švedskim medijima, o brodolomu selekcije "Tri krune" u subotu u Beogradu protiv Srbije.

Moramo da pričamo jedni sa drugima, ja imam eksrta odgovornost za sve ovo - poručio je iskreno kapiten Šveđana Nilson Lindelof.

Reči, tačnije jedna reč Robina Olsena najbolje opisuje momenat u kom se nalazi reprezentacija i ubedljiv poraz na Marakani.

Kolaps... - poručio je golman Šveđana.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Sramotno! - dodao je i ovu mučnu reč Lindelof. Tako vidi aktuelnu sliku ekipe.

Ludvig Augustinson je još jedan od igrača koji sa mnogo samokrtike sagledava trenutak u kom se nalaze Skandinavci. Kaže, najgori period otkad igra za nacionalni tim.

Ovo mi je najteži trenutak u reprezentaciji - izjavio je Augustinson koji je već šest godina prisutan u kombinacijama selektora.

Švedskoj sada predstoji broba za opstanak u B diviziji Lige Nacija, meč sa Slovencima koje takođe muči ista muka, pa će njihov međusobni meč imati prefiks "biti ili ne biti" za jedne i za druge. Šveđani bi zaista želeli da izbegnu diviziju u kojoj su Farska Ostrva i Luksemburg. Do pre samo dve godine, Švedska je bila u A diviziji evropskog fudbala, a onda je usledio pad koji i dalje traje.

Meč sa Slovenijom je ekstremno važan za nas. Nadam se da će se svi oporaviti i biti spremni za tu utakmicu. U svakom slučaju, biću 100 posto spreman jer zaista ne želim da igram u C diviziji Lige Nacija. Grozni smo bili, zaista. Za mene, ne postoji šanda da mi igramo u C diviziji - vrišti ponos iz usta kapitena Lindelofa.

Na pitanje kako će se ekipa podići posle debakla u Beogradu, Lindelof je imao spreman odogovor:

- Pre svega, da se odmorimo i oporavimo. Posle toga moramo sesti i pričati. Moja odgovornost je velika sada, moram da je preuzmem i da porazgovaram sa momcima i pokušam da im objasnim da smo mi dobar tim kada radimo dobre stvari. Ne bih taj sastanak nazvao krizni sastanak, samo moramo porazgovarati, pogledati se u oči i shvatiti da smo mi dobra ekipa. Moramo verovati u to... Znamo da smo dobar tim kada igramo kako treba. Ako tako budemo pristupili, pobedićemo u utorak - poručuje Lindelof.

Jedan od boljih u ekipi Švedske protiv Srbije, Dejan Kuluševski, smatra da je trenutni problem sa ekipom to što mali broj igrača igra standardno u svojim klubovima.

- Mnogo naših igrača ne igra u svojim klubovima, to pravi razliku. Srbija ima igrače iz Lacija, Juventusa i u Premijer ligi, daju golove, igraju skoro svaki minut u svojim klubovima i pravi su lideri reprezentacije, dok se naši igrači i dalje bore za mesto u ekipi u svojim klubovima. Na kraju, to je jedina razlika ovde, to je moje mišljenje - rekao je napadač Totenhema.

Na kraju, možda je i najbolji opis utakmice Srbija - Švedska dao kolumnista portala "Aftonbladet" Simon Bank, čijim rečima iz naslova teksta o meču i završavamo priču o reakcijama iz Skandinavije na "horor" iz Beograda.

"Ovo je bila klanica koju nije trebalo prikazivati deci", aludirao je autor na prisustvo hiljade mališana na Marakani.

(Telegraf.rs)