Šved otkrio zašto nije pojačao Crvenu zvezdu: “Postojao je jedan problem”

Prema njegovim rečima, presudio je ruski pasoš

Ruski košarkaš Aleksej Šved otkrio je zbiog čega ove sezine nije pojačao Crvenu zvezdu, iako je već bio viđen na Malom Kalemegdanu!

Šved je u međuvremnu otišao u Kinu, priznaje da nije požalio, a u razgovoru za "Mocartsport" je poručio:

Pričali smo intenzivno sa Crvenom zvezdom. Oko mesec dana je trajala komunikacija. Meni se lično dopala ekipa Crvene zvezde, video sam da ima kvaliteta, a tu je bio i trener Duško Ivanović koga izuzetno cenim i volim kao osobu. Želeo sam da dođem. Bio sam potpuno spreman i to sam rekao ljudima u klubu. Oni su mi sa druge strane poručili da moram još da sačekam, prošlo je punih mesec dana, ja sam im ponovo saopštio da sam spreman da dođem i pomognem. Tu su mi rekli da postoje problemi - rekao je Šved i dodao:

Saopštili su mi da je najveća prepreka oko putovanja i mog pasoša. Ne bih recimo mogao da igram u Litvaniji. Očigledno je to na kraju presudilo. Volim Srbiju i Beograd, imam mnogo prijatelja u Beogradu, znam i da me publika poštuje, ali takav je život. Idemo dalje. Okrenuo sam se Kini i vrlo sam zadovoljan. Lepo se osećam ovde, ljudi su prijatni, imamo odlične uslove, liga je kvalitetna, tu su i brojni igrači koji su nekada imali velike uloge u NBA ligi. Ne mogu da bude nezadovoljan trenutnom stanicom u karijeri.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

(Telegraf.rs)