SVE što treba da znate o transferima u Crvenoj zvezdi

Crveno-beli pokušavaju da kompletiraju odlaske i dolaske do početka zimskih priprema

Crvena zvezda je završila polusezonu, ali je na Marakani ovih dana radno zbog prelaznog roka i želje da se crveno-beli već do prozivke, koja je zakazana odmah posle Božića, imaju kompletiran tim pred zimske pripreme.

Nije tajna da je Zvezda u potrazi za levim bekom već nekoliko sezona, jer od dolaska Milana Rodića, prave alternative i nema kada se on povredi ili kada je neophodno da odmori. Crveno-beli su kao jednu od meta zacrtali Stefana Gofrija, mladog reprezentativca Nigerije, koji igra za Isloč iz Belorusije, potvrđeno je Telegrafu.

Godfri, koji ima 20 godina i zabeležio je tri nastupa za mladu reprezentaciju Nigerije, ima ugovor sa timom iz Belorusije još godinu dana, tako da bi crveno-beli morali da plate i obeštećenje, koje se kreće oko 250.000 evra.

Druga opcija je Bojan Nastić, reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji trenutno igra za BATE Borisov, ali i za njega je potrebno platiti obeštećenje. Marko Jevremović, koji se takođe provukao kao potencijalno rešenje, prema saznanjima Telegrafa, nije opcija koju na Marakani razmatraju.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Bojan Nastić

Bojan Nastić i Mitar Mrkela; Foto: MN Press

Godfri je svakako jedno od najinteresantnijih mogućih rešenja za poziciju levog beka, ali je problem što crveno-beli trenutno nemaju slobodno mesto stranca, jer su tu trenutno Sanogo, Ben, Falćineli i Kanga, a stigao je i Bakajoko iz Intera, dok se očekuje i priključivanje Ričarda Odade iz Grafičara.

Zato se uporedo sa potragom za levim bekom, na Marakani radi i na transferima koji bi rasteretili igrački kadar, ali i mesto stranca. Prvi među njima je Gelor Kanga, koji je krajem polusezone napravio skandal u svlačionici i tako sam sebe izbacio iz ekipe, pošto je narušio atmosferu u ekipi i udario na autoritet trenera Dejana Stankovića, koji ne želi igrače koji nisu spremni da budu u funkciji tima, koji su nezadovoljni i narušavaju atmosferu.

Gelor Kanga; Foto: MN Press

Pored Kange, uveliko se radi i na pokušaju da se novi angažman nađe i Milanu Pavkovu, koga crveno-beli pokušavaju da prodaju već nekoliko sezona. Pre godinu i po dana je Pavkov bio pred potpisom u Kini, ali je na kraju transfer propao, iako je napadač već došao u klub da finišira sve.

Od tada je izgubio mesto startera, sve je manje igrao, a imao je i sukob sa trenerom Dejanom Stankovićem krajem prošle sezone. Od dolaska Dijega Falćinelija Pavkov je skrajnut u drugi plan, pa je i za njega i za Zvezdu najbolje rešenje da on već na zimu promeni sredinu.

Milan Pavkov, FK Crvena zvezda

Milan Pavkov; Foto: MN Press

Za Pavkova se u proteklom periodu raspitivao jedan klub iz Turske, a takođe je i Kanga bio na meti Turaka još na leto, pa nije isključeno da se obojica tokom zime presele upravo tamo.

Crveno-beli su i za Pavkova i za Kangu angažovali sve moguće posrednike, koji pokušavaju da im pronađu angažmane, ali tržište je zbog korona virusa značajno promenjeno, mnogi klubovi su ostali bez platežne moći, pa je neizvesno kako će se na kraju sve završiti.

Telegraf.rs