“Sve sam dogovorio sa Zvezdom, a završio u Dinamu i Hajduku”

Peršon je trebalo da zaduži crveno-beli dres, ali...

Zanimljiva trka za šampionsku titulu između Rijeke, Hajduka i Dinama, ali i derbiji koji slede u narednih nekoliko dana, glavna su tema kada je u pitanju hrvatski fudbal!

Otuda i ne čudi što je intervju za tamošnje medije, tačnije "Večernji list", dao nekadašnji fudbaler Saša Peršon - čovek koji je igrao za sva tri pomenuta tima.

Međutim, ono što je nama svakako zanimljivo jeste priznanje da je bio veoma blizu potpisa za Crvenu zvezdu.

Jugoliga je bila stvarno jaka, bilo je i kombinacija da odem u Crvenu zvezdu, već je sve bilo dogovoreno s Džajićem i Šekularcem, ali Zvezda je onda dovela još neke igrače i nisam mogao očekivati da ću puno igrati, pa sam na kraju završio u Dinamu i potom u Hajduku. A Rijeka je uvijek Rijeka, ona me lansirala, tu sam odrastao, ali i u Dinamu sam davao sve - rekao je Geršon i dodao:

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Dinamo je tada bio među velikom četvorkom bivše lige, te smo godine bili drugi iza Zvezde koja je bila evropski prvak. Onda se Dinamo počeo raspadati, odlazili su Boban, Šuker, Petrović..., a ja sam otišao u Hajduk, gde je bilo isto. Takav sam, uvek dajem sve. Što se trofeja tiče, najuspješnije mi je bilo u Hajduku s dva prvenstva, dva kupa i tri superkupa, igrali smo četvrtfinale Lige šampiona, bila je to sjajna generacija.

Podsetimo, Hajduk je 10995. godine igrao četvrtfinale LŠ protiv Ajaksa. Posle 0:0 u Hrvatskoj, holandski tim je u revanšu slavio sa 3:0.

(Telegraf.rs)