SVAKO ŽELI IZBEĆI SRBIJU! Evo ko može ići na Orlove u osmini finala EVROBASKETA, svi se nadaju da će to biti Hrvatska

Svi žele da izbegnu Karjeve Orlove!

Italija, Ukrajina ili Hrvatska - pitanje je sad?!

Košarkaši Srbije imaju maksimalan učitan u grupi D na Evrobasketu i obezbedili su plasman u osminu finala.

Pred poslednje kolo grupne faze ostalo je samo pitanje da li će Orlovi kao prvoplasirani ili drugoplasirani u eliminacionu fazu takmičenja.

Ukoliko opravdaju ulogu favorita, zabeleže trijumf protiv Poljske u nedelju će odmeriti snage sa četvrtoplasiranim timom iz grupe C u kojoj se nalaze Grčka, Italija, Hrvatska, Ukrajina, Estonija i Velika Britanija.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Grčka u toj grupi ima maksimalan učinak i već je obezbedila prvo mesto, Estonija i Velika Britanija ostali su bez šansi da se plasiraju u osminu finala, pa će rival našeg tima biti Ukrajina, Italija ili Hrvatska.

Prava zavrzlama je na pozicijama između drugog i četvrtog mesta, pa će odluka pasti nakon poslednjeg kola.

Ukrajina je trenutno druga sa skorom 3-1, a Italija i Hrvatska imaju skor 2-2

U poslednjem kolu Hrvatska igra sa Ukrajinom i slučaju poraza biće sigurno četvrta u grupi i ići na megdan Srbiji. Međutim, u slučaju da Hrvati pobede napraviće se krug gde će sve tri ekipe imati skor 3-2, pa će se gledati međusobni koš količnik.

Ovo su mogući scenariji:

* Ako Hrvatska savlada Ukrajinu u poslednjem, a Italija izgubi u od Velike Britanije - Italija zauzima četvrtu poziciju.

* Ako Hrvatska savlada Ukrajinu sa manje od 18 poena razlike, a Italija dobije Veliku Britaniju - Italija zauzima četvrtu poziciju.

* Ako Hrvatska savlada Ukrajinu sa više od 18 poena prednosti, a Italija dobije Veliku Britaniju - Ukrajina zauzima četvrtu poziciju.

* Ako Hrvatska izgubi i Italija izgubi - Hrvatska zauzima četvrtu poziciju.

* Ako Hrvatska izgubi, a Italija savlada Veliku Britaniju - Hrvatska zauzima četvrtu poziciju.

Mala je verovatnoća da će Italijani izgubiti pred svojim navijačima od Velike Britanije, takođe, malo je verovatno da Hrvati mogu da dobiju Ukrajince sa više od 18 poena prednosti. To znači da poraz Hrvate vodi na Srbiju, a pobeda komšija šalje Italijane na megdan Orlovima.

U poslednjem kolu Grupe C u četvrtak igraju Hrvatska - Ukrajina (14.15), Estonija - Grčka (17.00) i Velika Britanija - Italija (21.00).

Kurir sport