SVAKA ČAST! Ivanić podržao proteste protiv Rio Tinta

U trenutku kada čitava Srbija sa pažnjom prati sva dešavanja na protestima u Srbiji, tim povodom se oglasio i jedan od najboljih fudbalera Crvene zvezde, Mirko Ivanić

Nije Ivanić ništa pisao, ali je na Instagramu podelio fotografiju koja je nastala tokom protesta na beogradskom mostu Gazela.

Ivanić je tako postao četvrti sportista iz Srbije koj se javno oglasio, nakon Nevene Ignjatović, Danila Ikodinovića i Ognjena Koromana, koji je na bilo koji način skrenuo pažnju na proteste koji su održani širom Srbije.

Takođe, Ivanić je podelio i snimak razgovora jednog starijeg meštanina Gornjih Nedeljica i Aleksandra Vučića.

„Nama rudnik ovde ne treba, mi imamo plodnu zemlju i živimo od svog rada“, istakao je meštanin, koji je potom dodao i da „neće biti vode ni za piće, kao ni za stoku“, te da će onda sve, kako kaže, biti uništeno ukoliko rudnik bude otvoren.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Podsećamo, staovnici Srbije su širom zemlje izašli na proteste kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog donošenja zakona o eksproprijaciji i referendumu, koji su – prema mišljenju struke – „krojeni“ prema željama Rio Tinta i njihovog projekta rudarenja u području Jadra.

Blokade su održane na 53 lokacije širom Srbije.

Nova.rs