Švajcarski novinari provocirali Piksija a on im šmekerski odgovorio!

Selektor je gospodski izbegao priču o politici i provokacijama iz prošlosti

Fudbalska reprezentacija Srbije na žrebu u Kataru dobila je protivnike za predstojeće Svetsko prvenstvo u fudbalu, pa će tako igrati sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

Grupa slična kao u Rusiji pre četriri godine posebno je zaintrigirala javnost u Švajcarskoj, zbog provokacija Džake i Šaćirija na meču sa Orlovima.

Tako je i u Dohi selektor Dragan Stojković imao susret sa švajcarskim novinarom koji je insistirao na političkim pitanjima.

- Jedan od novinara u miks zoni postavio mi je pitanje za Švajcarsku i politiku. Pitao sam ga šta me pitaš? I rekao mu da se smiri, da ne talasa previše i pređe na drugo pitanje. Izbegao sam da o tome razgovaram. Hoću da držim našu reprezentaciju dalje od toga. Mi ne idemo na tu kartu da vređamo nekoga, ili da ga na taj način ugrožavamo - istakao je Stojković i dodao:

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Neko me je pitao za tu osvetu. Neko od naših novinara. Kažem kakvu osvetu? U fudbalu i u sportu nema osvete! Igraš za svoj dres i svoju državu! To što je bilo pre četiri godine, mi smo izgubili. Nama je potpuno jasno šta treba Srbiji da ode u nokaut fazu.

Ono što će svakom od navijača sigurno biti glavna asocijacia, jeste postupak Džake i Šaćirija, kao i mnoge nefudbalske stvari.

- Biće toga. Ne možeš da zabraniš medijima, oko tih gluposti da se piše. Smatram ljude iz FS Švajcarske našim sportskim prijateljima. Složili smo se da treba da respektujemo jedni druge, da se te provokacije ne dešavaju. Mislim da će to oni preneti svojim igračima, koji su to radili, da budu na nivou takmičenja koje igraju. Sa naše strane neće biti problema. Mene politika ne zanima i mi nećemo provcirati. Ako je nekome zadovoljstvio da provocira... Mene to neće dotaći. Smatram da su ti igrači dovoljno pametni da ne ponavljaju iste greške - jasan je Dragan Stojković.

(Telegraf.rs)