Svađa dva selektora: Krstajić opet lagao naciju?

Da li je moguće da je funkcija selektora fudbalske reprezentacije Srbije tako magična da gazite preko drugih, rušeći sopstveni kredibilitet? Dokle će igrači i treneri da demantuju ono što kaže selektor Mladen Krstajić i da se svi u FSS prave da ništa ne vide i ne čuju? Najlakše je tako…

Ne treba da se ide daleko u prošlost. Dovoljno je da se prisetimo kako je Krtsajić pravdao nepozivanje Luke Milivojevića i kakve je odgovore dobijao od kapitena Kristal palasa. Javnost je većinom stala na stranu igrača.

Ako je u prethodnom slučaju reč o suprotnim stavovima dve strane i na svakome je da veruje jednom, ili drugom, sada se pojavila i “treća osoba” koja je svojim istupom u javnosti stala na stranu igrača – Marka Grujića. Podsetimo, uoči mečeva sa Nemačkom i Portugalijom na spisku “orlova” nije bilo igrača Herte, uz obrazloženje selektora da je odbio da igra za mladu selekciju Srbije.

– Grujića poštujem, momak je za desetku, ali nije normalno da se odbija mlada reprezentacija. Dok god se neko ne bude odazivao mladoj reprezentaciji, ne može da bude u funkciji A selekcije. Ako imate mogućnost da igrate za mladu, a ne igrate, mislim da na taj način ne poštujete Srbiju – objasnio je tada Krstajić.

Ubrzo je stigao odgovor Grujića:

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

– Ne bih voleo da pravim neku polemiku niti problem oko toga, poštujem svaku selektorovu odluku. Međutim, činjenica je da nikada nisam odbio poziv mlade reprezentacije. U septembru, kada sam tek stigao u Hertu, nadležni iz kluba su procenili da bi radi moje brže adaptacije bilo bolje da tih nekoliko dana reprezentativne pauze provedem trenirajući u klubu i poslali su zahtev Fudbalskom savezu Srbije u kome su obrazložili o čemu je reč – rekao je Grujić za Sport klub. – Posle nekoliko dana je stigao potvrdan odgovor iz naše zemlje i tada niko nije pravio problem oko toga. Kasnija okupljanja sam propustio zbog povrede, zbog koje nisam nastupao ni u klubu. Za mene je igranje za reprezentaciju Srbije najveća čast, a verujem i za svakog sportistu, tako da nikada ne bih to dovodio u pitanje.

Sada se oglasio i Goran Đorović, selektor mlade selekcije Srbije.

– Razgovarao sam sa Markom i na njega računam isto kao na sve ostale igrače. On tačno zna da ja kažem ono što mislim. Niko neće saznati šta smo nas dvojica razgovarali, jer to treba da ostane između nas – naveo je Đorović za “Mozzartsport”. – Nisam imao nikakav problem s njim, uvek je bio na mom spisku kada nije bio sa A timom. Poslednji put je klub tražio da ga oslobodimo obaveza da bi se tamo bolje adaptirao, imao je i problem s povredom…

I šta sad? Ma ništa, naravno. Laž jedna više ili manje, ko te pita. Teraj dalje.

maxsport