Suze koje svaki Zvezdaš veoma dobro pamti! 10 godina od kako je Robi zaplakao…

Nekadašnji fudbaler i trener cRvene zvezde otišao je iz kluba na današnji dan pre 10 godina

Legendarni Robert Prosinečki došao po drugi put u životu napustio je Crvenu zvezdu baš na današnji dan 2012. godine.

Tačno deceniju kasnije prisećamo se konferencije na kojoj je osvajač Kupa evropskih šampiona saopštio da više nije trener crveno-belih. Sve se dogodilo samo dan nakon prvenstvenog remija protiv Rada, ali odluku nije doneo ishitreno.

"Veliki Žuti" prelomio je da napusti klub i šok terapijom pokuša da prodrma ekipu.

To je delimično i uspeo jer je tim prikazao dve sjajne partije u narednim danima, kada je bio na pragu senzacionalnog izbacivanja francuskog Bordoa u poslednjem kolu evropskih kvalifikacija. 

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

"Pričaću onako kako ste me upoznali prvog dana, iz srca. Neverovatno mi je žao, Crvena zvezda je moj klub. Više nisam šef stručnog štaba. Razgovarao sam sa predsednikom i upravom, sporazumno smo raskinuli ugovor. Je*ote, ne znam više šta da kažem", počeo je priču Robert Prosinečki u danu kada je napuštao trenersku poziciju u Zvezdi.

Za razliku od igračkog mandata u kojem je sa Zvezdom pokorio Evropu, trenerski nije bio toliko uspešan. Prosinečki je tokom godinu i po dana u klupu osvojio Kup Srbije, ali njegova najveća pobeda bila je podrška navijača.

Zvezdini igrači pod njegovom komandom imali su neverovatan vetar u leđa sa tribina, a mečeve protiv srpskih klubova gledalo je čak i po 40.000 navijača.

Svima se Prosinečki zahvalio na podršci, uz napomenu da je "možda previše zaljubljen u Zvezdu".

Nakon odluke koju je doneo, Crvenu zvezdu preuzeo je Aleksandar Janković, a nekoliko fudbalera iz Robijevog tima napravilo je velike karijere. Posebno se tu ističu Nikola Maksimović, Uroš Spajić, Darko Lazović i Luka Milivojević.

Mondo.rs