Sudio na istorijskoj utakmici Crvene zvezde a sad sudi Srbiji protiv Škotske

Španska ekipa će deliti pravdu

Španski sudija Antonio Mateu Lahoz biće delilac pravde na meču Srbija - Škotska.

"Orlovi" 12. novembra u 20.45 igraju finale baraža za Evropsko prvenstvo, na kom Srbija nije igrala uopšte od samostalnosti.

Kao Jugoslavija, poslednji put smo učestvovali 2000. godine, Škotima je poslednji veliki nastup Mundijal 1998, pa će oba tima imati ozbiljan motiv na stadionu "Rajko Mitić" u četvrtak.

Uz Lahoa, ekipu čine Pau Sebrijan Devis i Roberto del Palomar, četvrti sudija je takođe Španac, Ksavijer Estrada Fernandez.

Za VAR su zaduženi Alehandro Ernandez i Rikardo de Burgos Bengoečea.

Inače, Lahoz iza sebe ima zanimljiv istorijat mečeva - upravo na Marakani, sudio je u meču Crvena zvezda - Liverpul, kada je bilo 2:0 za šampiona Srbije.

Odlično je tada obavio posao, nije podlegao pritisku igračima Redsa, koji su tada bili vicešampioni Evrope u pohodu na evropsku titulu, koju su kasnije u toj sezoni osvojili u Madridu protiv Totenhema.

Sudio je i na meču Ukrajina - Srbija, koji se doduše neće pamtiti po lepom, bilo je 5:0 za domaćine u Lavovu.

Takođe, sudio je i Orlićima na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu, u meču koji je Srbija dobila Mađarsku rezultatom 2:1 u osmini finala.

Ta utakmica bila je prepreka na putu do svetske titule, koju je na kraju osvojio Veljko Paunović sa svojim izabranicima - neki od njih su sada članovi A selekcije.

(Telegraf.rs)