Sudijski ekspert šokirao! “Nije trebalo svirati nijedan penal za Partizan, a ni protiv Zvezde”

Ove izjave bi mogle da nalete na veoma oštre osude

Ovog vikenda je odigrano pretposlednje kolo Superlige Srbije gde su Zvezda i Partizan uspeli da dođu do pobeda i tako produže trku za prvim mestom.

Zvezda je bila bolja od Napretka sa 1:0, dok je Partizan slavio protiv Voždovca sa 3:0, ali oba meča su prošla u znaku spornih situacija.

Zvezda je nekako uspela da slavi u Kruševcu protiv Napretka, ali se dosta namučila, dok je taj meč obeležio i sporni detalj kada je Strahinju Erakovića lopta pogodila u ruku u kaznenom prostoru, međutim, nije došlo do sviranja penala od strane glavnog arbitra meča Marka Ivkovića.

Sudijski ekspert je otkrio da je ovde sudija ispravno postupio.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Eraković sklanja, on vuče ruku prema telu, ne štiti prostor i ne pravi telo većim. Tako da on želi da to izbegne. Da je raširio ovaj lakat levo, onda bi štitio prostor. Znači dobra procena sudije da nema namere igranja rukom - rekao je Zdravko Jokić.

S druge strane, na meču Voždovca i Partizana, crno beli su slavili posle dva kaznena udarca, a oba je realizovao Rikardo, koji je tako ušao i u istoriju Partizana. No ipak, sudijski ekspert smatra da nijedan od ova dva penala nije trebalo da bude sviran.

Videćemo da se radi o momentu unutar šesnaesterca. Leva ruka se nalazi na dresu, drži za dres kratko, položaj sudije je... Pitanje je da li je on belog igrača video šta se dešava. Mi savetujemo sudije da uvek budu levo ili desno, da mogu jasno da vide ako ima povlačenja. Igrač Voždovca za dres drži igrača. Verovatno sudija nije mogao da vidi ceo slučaj i da proceni intenzitet. Mislim da ovaj kontakt nije bio za kazneni udarac. VAR soba se ne meša u intenzitet ovde - rekao je sudija o prvom penalu, da bi se potom osvrnuo i na drugi.

Ukoliko se lopta odbije od igrača koji je blizu drugog igrača, odbije se od tela glave ili stopala, na ruku igrača, onda nema prekršaja. Znači nema namere. Ne može se nikako proceniti da je namerno. Ni ovde nije trebalo suditi jedanaesterac - zaključio je Zdravko Jokić.

(Telegraf.rs)