Suđenje Terziću PONOVO odloženo! Preko advokata poručio da je bolestan

Suđenje generalnom direktoru fudbalskog kluba Crvena zvezda za malverzacije u OFK Beogradu nije održano ni u aprilu ove godine jer je umesto u Palatu pravde otišao u zgradu suda u Katanićevoj ulici u Beogradu

Prirpemno ročište pred ponovni početak suđenja generalnom direktoru FK Crvena Zvezda Zvezdanu Terziću odloženo je danas u Višem sudu u Beogradu za 15. decembar, zbog izostanka Terzića.

Njegovi branioci su, kako Tanjug saznaje, obavestili sud da je Terzić bolestan, te da će o tome dostaviti sudu lekarsku dokumetaciju.

Suđenje generalnom direktoru fudbalskog kluba Crvena zvezda nije održano ni u aprilu ove godine jer je on umesto u Palatu pravde otišao u zgradu suda u Katanićevoj ulici u Beogradu. Suđenje je trebalo da se održi posle četiri godine stajanja u mestu.

Terzić je optužen da je ranije, kao prvi čovek OFK Beograda, zloupotrebio službeni položaj u vezi sa transferima fudbalera tog kluba.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ianče ovo suđenje treba da krene ispočetka zbog promene predsednika sudskog veća i to pripremnim ročištem koje je zatvoreno za javnost, a nakon njega biće zakazan početak suđenja koje će biti javno.

Ovo suđenje počelo je još 2010. godine i bilo je u završnoj fazi, mada se nekoliko godina nije održavalo jer je sud čekao odgovore po zamolnicama iz inostranstva, odnosno da putem međunarodne pravne pomoći stigne dokumentacija u vezi sa prodajom jednog fudbalera.

Terzić se tereti da je sa saradnicima, zloupotrebom službenog položaja, od prodaje tri fudbalera OFK "Beograd" inostranim fudbalskim klubovima protivpravno prisvajao novac.

U pitanju su transferi fudbalera Vanje Grubača, Srđana Stanića i Branislava Ivanovića, navodno "teški" više miliona evra.

Telegraf.rs