STRAVIČNA PRIČA! Pre 10 godina je doživeo stravičnu nesreću gde je jedva ostao živ a sinoć je srušio Partizan u sred BEOGRADA!

Trener Burse Dušan Alimpijević protiv Partizana je pokazao da je nesalomiv, isto kao i pre više od decenije kada je gledao smrti u oči.

Svojevremeno je Alimpijević sa FMP-om eliminisao Partizan u Superligi, dobro pamti pobedu sa Crvenom zvezdom protiv Reala, a jednu od kruna karijere imao je prošle noći, opet protiv Partizana, i to u eri Željka Obradovića.

On je pre nekoliko godina pričao za portal Evrolige o teškim momentima iz prošlosti koji su uticali na njegov životni put.

Podsetimo, Alimpijević je pre više od deceniju bio pomoćni trener u KK Novi Sad.

Ekipa pri povratku sa meča iz Kruševca doživela jezivu saobraćajnu nesreću.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Prvi trener Nemanja Danilović (39) i 19-godišnji košarkaš Nenad Grozdić izgubili su život u stravičnom sudaru, a tada 24-godišnji Alimpijević bio je teško povređen. Više od mesec dana proveo je u bolnici na oporavku.

Dušan Alimpijević
FOTO: PRITNSCREEN

"Život te prodrma i počneš da gledaš drugačije na svet, sazreo sam prebrzo, to je bio pravi emocionalni šok. Izgubio sam dva prijatelja. U ovoj priči nismo bitni mi koji smo preživeli, jedino su važne dve porodice, Nemanjina i Nenadova. Najviše su patili, naša tuga ne može da se poredi sa njihovom", rekao je tada Alimpijević.

Gubitak prijatelja ga je teško pogodio.

"Košarka i porodica su mi pomogli da ostanem na pravom putu. Teško je ponovo otvarati te rane, ali sa druge strane, sećanje na dvojicu divnih ljudi mora da živi", zaključio je Alimpijević.

(Kurir sport)