Štoper Crvene zvezde blizu prelaska u Bordo!?

Neizvesna sudbina Aleksandra Lukića

Nije dobio šansu u seniorskom timu, ali potencijal koji je nagovestio u omladinskoj Ligi šampiona bio je dovoljan da mladi štoper Crvene zvezde Aleksandar Lukić postane tražena roba.

Momak rođen 2002. godine, strelac gola protiv minhenskog Bajerna, dovodio se u vezu sa škotskim velikanima, ali je Bordo pokazao najveći interes. I bio spreman da uđe u posao.

Naime, mladi štoper je prošao filter skauting službe nekadašnjeg rivala Crvene zvezde iz evropskih kvalifikacija. Francuzi su bili spremni da na račun srpskog šampiona uplate između 500 i 700 hiljada evra, ali... Veliki finansijski problemi Bordoa ukočili su već viđen transfer.

Američki fond stopirao je ulaganja u Bordo, što je prouzrokovalo veliku finansijsku krizu kluba čiji član je Vukašin Jovanović.

Bordo se praktično nalazi pred bankrotom, veliki minus mogu da pokriju samo novi sponzori. Do tada svi potencijalni poslovi će biti obustavljeni, posebno što postoje velika dugovanja prema igračkom kadru.

O tome je već obavešten Aleksandar Lukić, koji ovog proleća igra u dresu omladinskog tima. Tačnije, njegovi posrednici.

Iako je situacija u Bordou haotična, tamo se nadaju da će gradske vlasti pronaći nove investitore i da će se situacija do kraja sezone promeniti. A to znači da bi Aleksandar Lukić mogao na kraju da karijeru završi u Ligi 1.

Mozzartsport