Štimac iskreno nakon Efesa

Zvezda je bila na rubu debakla, pa na ivici egala sa moćnim Efesom u još jednom evroligaškom porazu, četrtom zaredom.

Odigrali su crveno-beli ponovo u ritmu "toplo-hladno", loše u prvom i poletno u drugom poluvremenu utakmice sa liderom elitnog takmičenja, nakon čega timu Dragana Šakote sledi paklen ritam utakmica.

Sledi Partizan, pa PAO, kup...

O meču sa Efesom pričao je centar Vladimir Štimac, ponovo jedan od boljih u ekipi našeg predstavnika u eliti.

- Mislim da smo igrali mnogo lošije prvo nego drugo poluvreme. Kvalitetna ekipa kao što je Efes, koja ima takve igrače, sigurno je naučila da kazni sve greške rivala, ne bi igrala na tom nivou da ne znaju to da urade, tako da nema šta mnogo da se priča. Kao što je i trener Šakota rekao pre meča, izašli smo, dali sve od sebe, znamo da su oni favoriti za osvajanje Evorlige. Mi smo došli da se borimo, da pokušamo da pobedimo. Prvo poluvreme je bilo loše, drugo mnogo bolje, na kraju nam je malo falilo, sve u svemu idemo dalje. Idemo na ovu utakmicu u ponedeljak koja nam je mnogo važnija nego ova.Play Video0:25

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

To je derbi sa Partizanom...

Zna se, to je utakmica koju izađeš da daš sve što spremamo tokom cele sezone, i želiš da pobediš, naravno.

Štimac je potom pričao o trenutnom prenaglašenom značaju koji se daje Evroligi u situaciji kada bi Zvezda morala da ima veći fokus u ABA.

- Treba biti realan. Svi idemo ka tome da pričamo o Evroligi. Ok, Evroliga je Evroliga. Sve je to lepo, mi stvarno želimo da budemo u tom takmičenju, da igramo i pobeđujemo, i sve to... Al ima stvari koje su sad trenutno za nas važnije, kao ABA liga, pa dolazi i kup, "dupla nedelja". Pokušaćemo da damo sve da pobedimo, ali msilim da ne treba da se stavlja toliko akcenat na Evorligu. Evroliga nikome sa ovih prostora nije garantovana. Ostali klubovi u Evroligi igraju bez velikog pristiska. Alba će sigurno igrati i sledeće sezone, Žalgiris takođe, a mi ne znamo šta i kako će da bude. Nadamo se tome, videćemo...

Štimac ne bi da bude pogrešno shvaćen: svaku evroligašku utakmicu ekipa će do kraja pokušati da pobedi.

- Važna je svaka utakmica, tako i ulazimo, ali opet ponavljam, ima timova koji su u boljoj situaciji od nas. Raspored nam je neverovatan, ali borićemo se, dati sve od sebe. Biće tu i poraza, a ono što sam siguran je da se ovaj tim uvek bori i da je takva atmosfera da se uvek borimo.

(Telegraf.rs)