ŠTETA! Srebro za Orlove, Nemačka uz veliku pomoć sudija uzela zlato na svetskom prvenstvu…

Dosta tragičara je bilo na ovom meču...

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se domogne zlata na Svetskom prvenstvu u košarci, pošto je poražena od Nemačke sa 83:77 u utakmici koja je u popriličnoj meri bila uništena zbog veoma lošeg sudijskog kriterijuma, koji je Orlovima samo odmogao.

Mogla je na kraju naša reprezentacija i da sustigne ovu prednost, ali... Promašaj Gudurića za tri, potom i izgubljena lopta su donela prevagu.

Čitav turnir na Mundobasketu je bio fokusiran na ovaj meč, na sam kraju šampionata, gde su se pronašle i dve najbolje ekipe. Dva tima koja su prikazala najviše i koja su izbacila velike favorite u polufinalima su ukrstila koplja u ovoj, poslednjoj utakmici.

Međutim, Srbija ima za čim da žali. Ne zbog toga što su manje kvalitetnija ekipa, već zato što je bila u ogromnoj meri "iskasapljena" od strane nekvalitetnih sudija i njihovih poprilično diskutabilnih odluka tokom čitavog meča, ali najviše tokom treće deonice.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Tada je Srbija izgubila priključak, Šruder je zaigrao dobro, ali je i imao ogromnu pomoć sudija iz Meksika i Portorika. Oni su praktično poklanjali bacanja Nemačkoj, dok su u nekim navratima i direktno uticali.

Izuzev toga, Srbija je mogla da uhvati priključak na samom kraju, ali je Bogdanović ostao na klupi i ključnim momentima. Aleksa Avramović je vukao koliko je mogao, ali nije mogao sam, jedini je na ovom meču bio raspoložen za igru, dok su Nikola Jović i Nikola Milutinov bili u totalnom kontra ritmu.

Dosta veliki peh za Srbiju je bila i povreda Ognjena Dobrića, koji je posle dva minuta morao iz igre.

Srbija - Nemačka 83:77 (26:23, 21:24, 10:22, 20:14)

Telegraf.rs