Stanojević raspravljao sa novinarima: “U Srbiji je 70% vas crveno-belih, zato nam je naša borba teška”

Trener crno-beli je bio izrevoltiran sa pitanjima i konstatacijama novinara posle derbija

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana podelili su bodove u 167. večitom derbiju i odigrali su bez golova - 0:0. Rezultat koji ide više na ruku crveno-belih, pošto su oni ostali na prvom mestu sa dva boda više od njihovog protivnika.

Meč nije obilovao lepim šansama i prilikama, jedino je mladi Nikola Terzić imao priliku u prvom poluvremenu, ostao ej sam ispred praznog gola, ali je loše zahvatio loptu i ona je otišla daleko preko prečke. Izuzev te prilike, ništa se bitnije nije dogodilo.

Oba i trenera su posle meča izjavila da nisu zadovoljni prikazanim, te da su očekivali tri boda. Trener Partizana, Aleksandar Stanojević je na konferenciji bio poprilično kivan sa novinarima, pa je ušao i u rasprave s njima.

Strateška postava je bila dobra, radila pobeda, da li ste trebali ofanzivnije i izmene da li su došle kasnije?

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Šta bi vi uradili u mojoj koži? Mi smo imali stopostotnu šansu, a igrali smo s defanzivnijim postavom nego prošlu utakmicu, bili smo bolji, nisu stvorili nijednu šansu. S druge strane, uveli smo Markovića, igrao je Menig, ne može drugačije. Vi ne znate da li mi imamo neki problemi, ne znate da li Terzić može da izdrži, a moramo bonusa. Imamo situacija da neko ne može i mroamo da dopunjavamo. Morate da igratek oliko vam protivnik dozvoli, vi hoćete, ali nekad ne možete - rekao je Stanojević na prvo pitanje, pre nego što je nastavio sa oštrim odgovorima.

- Imali smo svoje šanse, jednu stopostotnu šansu, nažalost nismo uspeli, oni su dobra eipa, tvrda, njima nije lako dati gol i stvarati šanse. Zadovoljan sam da nas nisu ugrožavali, vode na njihovom stadionu. Nije to lako, ne možemo da dođemo i dboijemo 0:3, došli smo, odigrali smo. Imali smo Milovanovića, koji je i ušao kasnije.

Pošto ste zadovoljni rezultatom, kako vidite to što su vam igrači bili privilegovani i kakvo je suđenje bilo?

- Nisam ja zadovoljan. Ponašanje je uvek bilo primereno, na bilo kom derbiju. Jel bio neki problem na nekom derbiju? Na terenu smo mi nekad agresivniji pored klupe, ali igrači su uvek bili korektni, ni prošli derbi, ni preprošli, ne znam što pričate nešto što nije istina. Suđenje kao i svaki derbi bilo dobro i kad sam ja bilo kad komentarisao nešto za suđenje. Ali to vi analizirajte, a ja ću da pričam o drugim stvarima. Ja sam zadovoljan kakvo je suđenje bilo.

Zvezda je ostala na +2, da li je time prvenstveno rešeno?

- Eto gde mi živimo i šta radimo, kad vi šest kola pre kraja kažete da je prvenstvo rešeno. Eto, vi znate više nego ja, eto. Mi se ne predajemo, vi ste svi mislili da je prvenstvo rešeno i pre početka. Zvezda je za pet godina izgubila jednu utakmicu, nije tako, mi smo tu, ne damo se, ne damo se do kraja! E sad, ne znam kako će biti, znam kako je teško da izgubi Zvezda, trebalo je da igramo na našem stadionu pred punim stadionom. Sve ćete reći da mi kukamo... To je to, što se mene tiče prvenstvno nije rešeno, dok ne bude bukvalno do poslednjeg kola i dok matematički ne bude rešeno, mi se ne predajemo.

Da li smatrate da je Partizan više zaslužio titulu s obzirom da nijedan derbi nije dobio

- Oni su dobili jedan derbi, a dva su bila nerešena, prošli derbi smo bili bolji, vodili. Mi igramo već treći derbi na našem stadionu, da li vi smatrate da nismo trebali da budemo prvi posle onih stvari koje su nam se dešavali da igramo na našem stadionu, jel vi to smatrate? - upitao je Stanojević novinara, a na odgovor sagovornika "da ne misli", trener Partizana je nastavio sa teorijom po kojoj se crno-beli bore protiv bočnih vetrova sve vreme.

Pa dobro, drago mi je, pa zato što vas 70% u Srbiji koji ste crveno-beli i zato se pravi takva priča cela ovde, zato je nama toliko teško da se borimo sa svima vama ovde. Kad kažemo za Čukarički, Napredak, onda vi to relativizujete i pošto je 70%, svi ste zajedno, onda naravno tako gledate. Ja ne gledam tako, mi smo egal, pošto ste iskreni i realni. Je li Zvezda bolja od nas? - ponovo je Stanojević upitao.

- Tako je, tako je. Jedini derbi gde je Zvezda bila bolja, otišli posle Sparte tri dana posle utakmice, kažite mi da li je u Kupu bila bolja, kažite mi da li se držala do 80. minuta, kažite mi jesu li nešto više zaslužili nego mi? Kažite mi jesmo li 28 kola mi bili prvi? Kažite mi to. I ko je zaslužio, tu smo negde, poštujem i Dekija i ekipu, ja to nikad nisam rekao. Sjajan su tim, imaju sjajnog trenera, gurali su u Evropi. Znam da vas je mnogo, nismo loši, mi smo mnogo više zaslužili nego što nam je dao. Kao pravi realni Zvezdaš recite da li je tu bio penal ili karton, da li bismo igrali na našem terenu, možda bismo tamo izgubili 0:3 ko zna, ali je drugačije kada je naš stadion pun, nije lako - zaključio je Stanojević.

(Telegraf.rs)