Stankovićeva desna ruka oktriva: Prvi sam među četvoricom Dejanovih pomoćnika

Dve promocije za dve godine. Pohvale stručne javnosti u Švedskoj. Plus, simpatije srpske, jer se o Milošu Milojeviću malo znalo pre nego što je Mjalbi uveo najpre iz Treće u Drugu ligu, a ove sezone u elitni rang. Potvrda da je odradio dobar posao na severu Evrope stigla je u vidu poziva Dejana Stankovića da bude pomoćni trener Crvene zvezde.

Srbin koji je trenersko ime počeo da gradi na Islandu, vodeći Vikingur i Brejdablik, a definitivno skrenuo pažnju na klupi Mjalbija otkrio je medijima u državi koja ga je i lansirana na trenersku mapu kako je promena na Marakani bila izvesna posle utakmice poslednjeg jesenjeg kola sa Čukaričkim, iako je uprava pokušavala da zadrži Vladana Milojevića.

Jedan Milojević je otišao, drugi dolazi. U drugačijoj ulozi.
Pregovaram sam Crvenom zvezdom. Dejan Stanković je novi trener. Zvao me je pre pet dana i pitao da li želim da radim s njim. Reč je o lideru, energičnom čoveku, potrebno mu je malo pomoći ne bi li izbio na pravu stazu. Nije radio samostalno kao trener, ali jeste bio saradnik u Udinezeu i Interu. Bio sam u kontaktu sa njim i Robertom Mančinijem 2016. Otad se nismo čuli sve do nedavno kad me je pozvao i pitao postoji li bilo kakva mogućnost da radim u Crvenoj zvezdi, uzvratio sam „to pitanje se i ne postavlja, ako misliš da mogu da ti pomognem“, istakao je Miloš Milojević u intervjuu za švedski Fotbollskanalen.

Podsetimo, osim Miloša Milojevića, u stručnom štabu Dejana Stankovića trebalo bi da budu Nebojša MiloševićNenad Milijaš, trener golmana Dušan Gašić, a ostaće analitičar iz prethodnog perioda Nemanja Miliničić. Ostaje otvoreno pitanje šta će biti sa Milanom Kosanovićem.
Dejan će imati četiri pomoćnika, ja ću biti prvi među njima. Ne bi trebalo da razmišljamo ko je prvi, drugi, treći, jer smo svi na istom zadatku i svako će imati posebna zaduženja“.

Još jedan detalj otkrio je prvi Stankovićev saradnik. Tiče se dužine saradnje. Prema njegovim rečima, prvi ugovor biće potpisan samo do leta. Opciono do 2022.


„Posle šest meseci sešćemo ponovo za sto da razgovaramo. Nadamo se da će klub biti zadovoljan našim radom i da će klauzula biti aktivirana. U fudbalu se, doduše, nikad ne zna. To je i najbolja stvar u celom poslu. Uvek je pomalo nesiguran“.

Svestan je velikih očekivanja u sredini koja priznaje samo uspehe.


U Zvezdi niste odradili dobar posao ako ne osvojite titulu, kup i makar ne izborite plasman u grupnu fazu Lige Evrope. U dobroj smo poziciji u prvenstvu, jer imamo 11 bodova više od Partizana. Za tu prednost moramo da zahvalimo prethodniku i njegovom stručnom štabu. Cilj mi je da se uvek takmičim na najvišem nivou. Pre deset dana nadao sam se novim izazovu u Švedskoj. Porodica će ostati na severu Evrope, a ja ne mogu da kažem da je ideja bila da se zadržim deset godina u Švedskoj, pošto uvek morate da idete tamo gde možete da napredujete. Nisam još ništa potpisao, ali može da se kaže da 95 odsto dolazim u Zvezdu“.

Dolaze Dejan Stanković i Miloš Milojević u klub koji se porastao u poslednje dve i po sezone, za šta novi pomoćni trener odaje priznanje Vladanu Milojeviću.


Prethodni trener Crvene zvezde je odradio izvanredan posao, pošto je u prvoj uvek klub u Ligu Evrope, a u naredne dve izborio Ligu šampiona. Neće nam biti lako, moramo da verujemo u uspeh. Radićemo naporno i doneti novu energiju. Zvezda je imala istog trenera dve i po sezone, ali posle nekog vremena sa istim trenerom i istim igračima, potrebna je nova energija. Tako je to u fudbalu. Nadam se da ćemo doneti crveno-belima novu viziju“, dodao je Miloš Milojević.

Mozzartsport