Stanković želi baš ovakvog zadnjeg veznog – uprava reaguje

Iz Crvene zvezde su još pre početka zimskog prelaznog roka poručili da neće dovoditi pojačanja novom treneru Dejanu Stankoviću, već da će gledati da malo rasterete igrački kadar, međutim, ipak bi neki novi igrač mogao da stigne na Marakanu i to po želji stratega.

Stanković je apostrofirao upravi da mu je potreban krupan, snažan i pokretljiv zadnji vezni, koji bi igrao ispred odbrane, što mu je postalo jasno već posle ovih nedelju dana priprema.

Istina, i rukovodstvo kluba je znalo da je igrač takvog profila bio potreban još letos, posebno pošto Kanjas nije ispunio očekivanja i precrtan je, Jovančić je u padu forme i njegova sudbina je takođe neizvesna na Marakani, a Branko Jovičić izlazi iz teške povrede ligamenta, dok je Njegoš Petrović i dalje nedovoljno iskusan.

Seku Sanogo u duelu sa Polom Pogbom pre nekoliko godina
Seku Sanogo u duelu sa Polom Pogbom pre nekoliko godinafoto: EPA/Alessandro Della Valle

Zato se u Ljutice Bogdana ponovo pominje ime Sekua Sanogoa, koji je još odavno skautiran kao dobro rešenje, a sada je opet aktuelan.

Međutim, problem je njegova nerešena papirologija sa Al Itihadom koji mu je poslednji klub u karijeri, iako od septembra nije imao klub i uopšte nije u Saudijskoj Arabiji već trenira sa Šafhauzenom i čeka ponude.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Zbog toga što nema čiste papire nije ni potpisao jesenas za Tun, a cela ta situacija, pravna bitka koja i dalje traje i ne zna se kada će se rešiti predstavlja problem za crveno-bele.

Inače, prvi kontakt je uspostavljen i on je navodno pristao da smanji svoja potraživanja sa 2,5 miliona godišnje na 800.000-1.000.000 evra. Ali pregovori su stopirani zbog već pomenute papirologije.

Zato su se okrenuli i drugim rešenjima, a kao jedno od njih je isplivao Godfred Donsah koji je zvanično igrač Bolonje na pozajmici u Brižu. Pet godina je mlađi od Sanoga, bio je član Palerma, Verone i Kaljarija i bio je član reprezentacije Gane na Mundijalitu 2015. godine kada je Srbija postala prvak sveta.

Godfred Donsah je takođe interesantan Zvezdi
Godfred Donsah je takođe interesantan Zvezdi

Espreso