Stanković zapušio usta svima koji su ga prozivali zbog ovoga!

Trener Zvezde za Italijane govorio o velikoj donaciji i humanom gestu, koji su neki pogrešno protumačili u Srbiji

Trener fudbalera Crvene zvezde, Dejan Stanković, dao je intervju za rimsku Republiku, u kom je objasnio trenutnu situaciju u Srbiji.

On je poručio da ga nije briga za pojedine negativne komentare povodom njegove donacije za srpsko zdravstvo, a koji su se pojavili povodom pojedinih tumačenja da je "Luka Jović prozvao Stankovića", što je fudbaler Reala brzo demantovao.

Stanković je godinama unazad bio akter mnogih humanitarnih akcija, a sada je napravio još jedan veliki potez u borbi protiv korona virusa.

Moja supruga Ana je u Milanu sa sinom Filipom, dok sam ja u Beogradu sa Aleksandrom i Stefanom, najmlađim i najstarijim sinom. Svi smo u redu, ali brinem se, kakve se stvari događaju u Lombardiji. Inicijativa se uvek mora preduzimati. Neki možda misle da je to samo reklama, ali nije me briga. Znam šta sam sa svojom porodicom učinio za svoju zemlju. Treba svako ko može da pomogne, da spasimo živote, sve je potrebno. Donirao sam respiratore za intenzivnu negu srpskim bolnicama, nadam se da će pomoći - rekao je Stanković, priznajući da nije trenutak da se misli o fudbalu.

- Ja sam realista, sada ne govorimo o fudbalu. Ne želim da tim trenira, čak i kada bi me terali, rekao bih igračima da ostanu kod kuće. Ovu moramo shvatiti ozbiljno, vidim ljude koji i dalje ne shvataju ozbiljnost situacije. Morate biti hrabri, inteligenti, da slušate pravila i ne odustajete. Italija je moj drugi dom, osećam je kao deo sebe. Moramo voleti život, zato ostajemo kod kuće, da bismo zagrlili svoje najmilije.

Nedavno se čak Srbiji obratio i Marko Materaci sa apelom, a Deki je u stalnom kontaktu sa brojnim saigračima iz slavnih dana Intera.

Često razgovaram sa Materacijem, Kivuom i Zanetijem. Dajemo jedni drugima informacije o našim porodicama i svako od nas pomaže koliko može. Takođe, čujem se i sa Mihajlovićem, koji je kod kuće izolovan sa porodicom - dodao je strateg Crvene zvezde.

Telegraf.rs