Stanković zadovoljan pripremama! Hvali mlade igrače

Crveno-beli se spremaju u Turskoj za nastavak sezone

Fudbaleri Crvene zvezde se pripremaju u Antaliji za prolećni deo sezone i borbu na tri fronta. Šef stručnog štaba Dejan Stanković izneo je utiske posle prvih sedam dana rada u Turskoj, gde je najveći akcenat na treninzima posvećen fizičkog spremi.

Na poslednjem treningu fudbaleri Zvezde su odigrali kontrolnu utakmicu na dva gola, a mladi stručnjak je počeo upravo od tog duela.

- Pobedu su odneli plavi sa 2:1, ali svrha meča nije bio trijumf. Bitno je da su se igrači dobro istrčali i odigrali lepu kontrolnu utakmicu. Napravili smo i malo zabave, podeli smo dva stručna štaba, žrebali smo ekipe i svaku poziciju. Timovi su bili podjednaki, a važno je bilo da se momci istrče posle napornih sedam dana rada ili “drila”. Bilo je stvarno jako, odigrali smo, zabavili se, ispunili sve norme i “targete” koje smo zacrtali . Očekuju nas dva slobodna dana i ostajemo u Turskoj. Znate da nismo putovali na Kipar, a ovde imamo fenomenalne uslove i dobro vreme. Prezadovaljan sam sa dosadašnjim delom priprema - počeo je Dejan Stanković.

Cilj priprema je kao i uvek podizanje fizičke snage i izdržljivosti kako bi fudbaleri mogli da odgovore svim zahtevima igre, a Stanković iznosi da je rad tokom dosadašnjeg dela priprema bio izuzetno naporan.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Gledali smo da posle svakih priprema podignemo nivo fizičke spreme. Pripreme su dosta jake, drago mi je što igrači stoički izdržavaju i što ih iznose lakše nego prethodne. Fudbaleri kažu da nisu umorni da bi bili jači i hrabriji pred kamerama, ali dosta smo jako radili. Pojačali smo pripreme i ono što smo zacrtali je ispunjeno.

Pored napornih treninga gde je akcenat bio na povećanju kondicije, imao je priliku Dejan Stanković da radi sa fudbalerima i na taktici tokom prvih sedam dana priprema.

- Zadovoljan sam radom na taktici, s obzirom da imamo dosta igrača uspeli smo sve da “upakujemo”. Prateći njihov umor ili ono što smo radili sa kondicionim trenerom, uspeli smo da to ne bude previše niti premalo, tako da smo zadovoljni. Ima igrača koji su se poboljšali što se tiče forme, pokazali su volju i želju za dokazivanjem. Ako nastave ovako imaću izbor i prirodnu selekciju, odnosno da na svakoj poziciji imamo minimum dva fudbalera koji konkurišu za mesto u timu.

Poveo je Dejan Stanković na pripreme veliki broj mladih fudbalera, a za njih je imao samo reči hvale i podrške.

- S obzirom da su prvi put sa nama, dosta su se dobro pokazali. Ima momenata gde dođe do većih zamora. Neki od igrača su morali da preskoče po neki trening. Obim rada je veliki, da ne bi došlo do ozbiljnih odsustva gledali smo da se adaptiramo na njih, kao i oni na naš rad. Neki momci su već peti put na pripremama i navikli su na dosta jak ritam, tako da gledamo da i njih sačuvamo. Uživaju, rade profesionalno, samo mala adaptacija na teži rad i iz tog razloga smo gledali da korigijuemo njihove obaveze.

Zvezdu očekuju četiri kontrolne utakmice u drugoj fazi priprema, a Dejan Stanković ističe da su rivali pažljivo birani, kao i da svi igrači moraju da budu spremni za početak šampionata.

- Tražili smo jake protivnike, prva utakmica je sa Mariborom, potom sa Laskom i onda Šahtroj Donjeck koji je najjači protivnik. Ekipa koja je igrala Ligu šampiona i to će sigurno biti najjača utakmica, ali i ostale nisu za potcenjivanje. Igramo sa prvakom Belorusije, Maribor je trenutno prvi na tabeli, takođe i Lask igra u Evrop,i iako u domaćem prvenstvu, verovatno zbog rostera i dva takmičenja,ne igraju kao prošle godine, ali pokazuju dobar fudbal. Četiri zahtevne utakmice, gledaćemo da svi igraju, budu spremni kada dođe 12. februar i krenemo u novi ciklus mnogo bitan za svakog navijača i za svakog ko prezentuje klub iznutra. Važan period je ispred nas.

Ističe trener crveno-belih da bez dobre atmosfere nema ni dobrih rezultata, kao i da je dobra atmosfera uvek krasila tim od kada je došao na mesto šefa stručnog štaba.

- Bez dobre atmosfere nema ni rezultata. Krasilo nas je to, iako je bilo pred kraj sezone “direktne priče”, ali to ostaje iza. To se sve na kraju pretvori u pozitivan rezultat. Atmosfera je fenomenalna, tako treba da bude, jer je to uvek krasilo ovu svlačionicu. To treba ljubomorno da se čuva, da se radi i gradi, jer samo zajedno možeš da uspeš. Mnogo puta sam pričao momcima, gubiš i dobijaš zajedno, u ovom sportu jedan ne postoji. Zadovoljan sam atmosferom i radom, samo neka nastave ovako i neka ih Bog čuva od povreda - zaključio je Dejan Stanković.

(Telegraf.rs)