Stanković pričao za hrvatske medije o Murinju

Stanković pun hvale na račun nekadašnjeg trenera

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković dao je izjavu za hrvatski "Indeks" kom je pričao o svom nekadašnjem treneru Žozeu Murinju!

Povod za to bila je utakmica između Dinama i Totenhema koja se igra u četvrtak veče, a koju Stanković nije hteo da komentariše zbog toga što nije dovoljno upućen u istu.

Međutim, o sadašnjem treneru Spursa imao je reči hvale:

Murinjo je veliki trener, genijalac. Poseban je u svakom smislu. Zato i nosi taj nadimak. Nije to bez razloga. Imao je ogroman uticaj na moju karijeru. U Inter je stigao u trenutku kad sam mislio da sam dao sve u fudbalu i kad sam planirao da završim karijeru. Bio sam na izlaznim vratima Intera. Čim je došao, odmah me je pozvao na stranu. Rekao mi je da ne dolazi u obzir da odem bilo kuda i da sam njegova opklada - rekao je Stanković za "Indeks" i dodao:

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

"Pusti šta novinari pišu, ti ćeš biti moja desna ruka", rekao mi je u prvom našem razgovoru. Sastanak je trajao manje od deset minuta. To najviše govori kakav je bio psiholog. Kod njega sam dobio još 30 odssto kao igrač i 30 odsto kao čovek. Žoze me je naučio puno i o fudbalu i o životu i zauvek ćemo imati fantastičan odnos pun uzajamne ljubavi, poštovanja i poverenja.

Podsetimo, Stanković je u dresu Intera, sa Murinjom na čelu, 2010. uzeo triplu krunu i upisao se zlatnim slovima u istoriju Neroazura.

(Telegraf.rs)