Stanković pričao o sinu Filipu, Kataiju, Kangi i Frančesku Totiju!

Trener crveno-belih je istakao da još ne zna koji će tim izvesti u "slavljeničkom" meču

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da je predstojeće subote lep dan za taj klub i pozvao je navijače da protiv Proletera pozdrave fudbalere i proslave titulu šampiona Srbije.

- Sutra je lep dan za Crvenu zvezdu i za svakog navijača. I onog ko ne bude došao i ko dođe da pozdravi momke koji su osvojili titulu, koji su prošli dug put i zasluženo pokazali da su najbolji u Srbiji. Nadam se da će doći što više ljudi da ih pozdravi - rekao je Stanković na konferenciji za novinare.

Zvezda u subotu od 19.15 na stadionu "Rajko Mitić" igra protiv Proletera u poslednjem, 30. kolu Superlige Srbije.

- Ne mogu da kažem da će utakmica biti revijalna. Ali, biće spektakl i mora da se ispoštuje. To će biti dan fešte, proslave. Treba da se uklopimo u spektakl koji nas čeka pre, tokom i posle utakmice - istakao je Stanković.

Još nije odlučio koji će sastav izvesti na teren protiv Proletera. Ponovio je da je titula šampiona Srbije ide klubu, igračima i navijačima.

- Već sam pričao o mojim osećanjima. Ovo je titula igrača i navijača. Osećam je i svojom kao navijač i trener Zvezde. Ne znam koji je to procenat, ali je osećam svojom. Zahvalio sam svima koji su učestvovali u ovoj tituli - kazao je trener crveno-belih.

Gosti Crvene zvezde će biti veterani 63. padobranske brigade, kao i igrači malog fudbala.

- Svima koji imaju veze sa sportskim društvom naša vrata su otvorena, kako košarkašima, odbojkašima, streljaštvu... Mi ih raširenih ruku čekamo sve sportiste koje imaju veze sa Zvezdom, i one druge. Tako i sa bivšim fudbalerima Zvezde - rekao je Stanković.

Strateg crveno-belih najavio je da bi u meču protiv Proletera mogao da zaigra i Seku Sanogo koji je stigao još zimus kao veliko pojačanje, ali navijači još nisu dobili priliku da ga vide u punom sjaju, prvo zbog povrede, a posle i zbog odluke trenera da ga "čuva".

- Igraće sutra, on je mnogo radio. Ja sam uzeo odgovornost da ga sačuvam.
Možda je mogao da nam pomogne, ali to se već juče zove.

Prethodnih dana se u medijima pisalo da bi možda njegov sin Filip Stanković, mogao da dođe u Zvezdu.

- Ne znam da li me pitaš o golmanu Intera ili o sinu? Ako me pitaš o članu Intera, onda je to jedan dobar golman. Vidim da je produžio ugovor sa Interom. Ide mu dobro. Ja na golu imam kapitena Borjana, zatim Vasiljevića koji se vraća sa pozajmice. Što se tiče golmana tu je i mali Katić. U tim godinama treba da budeš prvi. Na Katića se računa, ali ne kao na prvog golmana - rekao je Stanković i onda šeretski dodao da li vidi sina u dresu Zvezde:

- U ovom životu ništa nije nemoguće.

Što se tiče pojačanja pominju se mogući povratak Kataija i Kange, zatim pregovori sa Spiridonovićem...

- Vidim pominju se Katai, Kanga, fenomelnalni igrači. Odlično su zapamćeni ovde. Svakim danom smo u kontaktu sa Mrkelom i Terzićem. Radimo o imenima. Pričamo direktno o imenima. Postoje realne želje, nerealne želje. Međutim, da ne ulazimo u polemiku sad. Crvene zvezda ima tim koji je igrao Ligu šampiona, osvojio titulu… Ali svaki tim na ovom svetu može da se nadogradi.

Usledilo je pitanje za Stankovića da li se možda čuo sa Frančeskom Totijem koji je nedavno postao menadžer Matea Retegija, napadača koji se takođe dovodi u vezu sa Zvezdom.

- Ne, nismo se odavno čuli.

Espreso