Stanković prezadovoljan, pozvao Pešića u Zvezdu “Preživeli smo, Pešić je imao šta da vidi”

Strateg crveno-belih zadovoljan posle pobede na ovosezonskoj premijeri

Ranim golom Crvena zvezda je idealno otvorila premijeru protiv Radničkog iz Niša, a nakon što je odolela pred naletima rivala sa dva pogotka praktično je razrešila sve dileme pre odlaska na odmor.

Ubedljiva pobeda predstavljala je idealan početak Mozzart Bet Superlige za crveno-bele te je Dejan Stanković opravdano bio zadovoljan po završetku utakmice.

"Odigrali smo fenomenalno. Na stranu vatromet u prvih deset minuta. Izašli smo visoko iako smo znali da Radnički ima najbrži napad u prvenstvu. Dok nismo iskorigovali odbranu imali smo probleme. Nije sramota biti sporiji od nekoga, ali smo to taktički neutralisali. Gobeljića smo stavili u sredinu, a Erakovića na Mitrovića. Može ovo još bolje, imali smo mnogo grešaka u taktici, ostali smo bez ravnoteže, pet puta u tanziciji bili inferiorni, ali pomenutom promenom formacije smo sve to neutralisali", rekao je Stanković.

Ubedljiva pobeda je najavila još jednu efikasnu sezonu crveno-belih.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

"Ne znam da li ćemo igrati brže i atraktivnije, jer smo za dve sezone dali 200 golova. Nekada će biti i jedan nula, moze i tako da se dođe do pobede, uz kontrolu igre".

Među pet debitanata bila su trojica stranaca, a dvojica startera ukrasila su prve minute golovima.

"Dobili smo dva ozbiljna člana, ali je njihova adaptacija proces. Kvanga je jak na lopti, lucidan, dok je Bukari pokazao da poseduje brzinu koju može još bolje da koristi. Tu je i Mustafa koji je igrao špica. Daje celog sebe, stabilan je i čvrst".

U fokusu crveno-belih na letnjoj pijaci je angažman napadača, a prisustvo Aleksandra Pešića na stadionu Rajko Mitić nagovestilo je epilog.

"Ne mogu da pričam o špicu, nemojte da ispadne nešto dvosmisleno. Radim sa momcima koje imam. Pavkov je postigao gol večeras. Biće ovo dugačak prelazni rok, naši direktori i Marko Marin rade non stop. Ne želimo samo špica, ali gledamo da se uklopimo. Što se Pešića tiče nisam video da je na stadionu, ali verovatno je imao šta da vidi", kazao je Stanković.

Mozzartsport