Stanković prezadovoljan nakon perokreta “Nekada se lepše vidi sa tribine… Ako je to on, dobro je za nas”

Zvezda je pobedila u prijateljskom meču protiv slovenačkog Brava golovima Živkovića u drugom poluvremenu

Tek u završnici utakmice, ekipa Crvene zvezde je uspela da postigne pobedonosni gol i savlada slovenački Bravo (2:1) u prvom prijateljskom, pripremnom susretu za novu takmičarsku godinu u Superligi Srbije.

Junak je bio Rišairo Živković, koji je postigao i prvi pogodak na meču za crveno-bele, a posle završetka meča, trener Dejan Stanković nije krio zadovoljstvo.

- Nisu neke, da sumiramo, nisu neke, već dobre šanse, dobar intenzitet, imali smo problema što se tiče prvih 11, odnosno defanzivne linije, pa smo se adaptirali da branimo sa tri štopera pozadi. Mislim da je to bilo korektno, dobar pristup. Drago mi je zbog nekih momaka koji su se vratili, kao što je Velja Nikolić posle šest meseci, videlo se da postoji želja, da mu fale utakmice, ali kvalitet je tu.

Pogotovo je srećan drugim poluvremenom, ali ističe da je bilo nekih loših stvari koje će vremenom biti ispravljene.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Zadovoljan sam drugim poluvremenom, svima koji su igrali, pre svega odnosnom i zahtevima koji su bili ispred nas. Ovo je prva utakmica posle sedam radnih dana, da ne brojim ove što smo imali slobodno. Ja sam zadovoljan, ima dobrih stvari, loših koje ćemo ispraviti. Zato postoje pripreme.

Upitan je oko adaptacije Sanoga na poziciji štopera, odnosno da li je baš to bila njegova ideja večeras.

Prokomentarisao je i nastup Kangve, ističući da će sigurno doprineti boljitku igre Crvene zvezde naredne sezone.

- To je momak koji može da pokrije dosta pozicija, posle smo ga pomerili malo levo. Ima i levu i desnu nogu, pravo je pojačanje za Zvezdu, tako da idemo dalje.

Stanković je inače isključen na ovom meču i drugi deo susreta ispratio je sa tribina.

- Nekada treba prihvatiti na sebe, da ne bi igrači dobili crvene kartone. Znate, nekada se lepše vidi sa tribine... Nema veze, to je sastavni deo igre, zaista je lepša slika i jasnija odatle. Kada igrate za Zvezdu i prijateljske utakmice moraju da se pobede. I da nismo, utisak bi bio pozitivan. Ovo je tek sedmi radni dan, bilo je grešaka na koje je umor uticao. Kada vidite da Katai pogreši, znate da je napor veliki.

Za kraj, dao je svoj sud o Rišairu Živkoviću, poželevši još ovakvih njegovih partija u nastavku.

- Čestitka i za njega, dva gola. Prvi mnogo lep, drugi iz lepe akcije. Ako je to on, onda je super, dobro je za nas.

(Telegraf.rs)