Stanković oduševljen Bukarijem: “Da sam igrač, Bukarija bih sa obe ruke hvatao”

Trener Zvezde kaže da njegov tim može bolje od ovog što je pokazao protiv Jermena

Stadion Crvene zvezde ove sezone se pokazuje kao "paklena jama" za sve protivnike Zvezde koji u njega kroče. Izlaza im nema.

Redom su od starta navijači crveno-belih svedočili poigravanju ekipe Dejana Sankovića sa nedoraslim rivalima, prvo je to bio Radnički Niš (4:0), potom Kolubara (4:0), Radnik (6:0), a ishod je isti i kada je crveno-belima na crtu izašao i evropski rival. Čarobno veče i pobeda nad Pjunikom od 5:0 razgalila je zvezdaše.

- Mnogo lepo veče, osećala se u vazduhu pozitivana energija, pozitivna tenzija. Nisam spavao prošlo veče, što mi se retko dešava. Pozitivno sam bio šokiran kada sam video skoro pun stadion iako je vreme odmora. Drago mi je što navijači imali šta da vide - izneo je prve utiske trener Zvezde Dejan Stanković posle dominante predstave.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Drago mi je zbog momaka, ali uvek može bolje. Nemam šta da zamerim, i oni su bili pod emocijom i pritiskom. Svaku pobedu moraš da oznojiš, bez obzira na to što si favorit. Kada igra Crvena zvezda to je nije crveno, nego crveno-belo slovo. Od navijača nam treba nam strpljenje bez obzira na to koliki si favirit. Dali smo gol (poništen zbog ofsajda, prim.aut) pa smo se ugasili, zbog emocije. Bili smo istrošeni 15 minuta posle ponišenog gola, ali smo se podigli i na pravi način odigrali utakmicu. Nikoga nije lako pobediti sa 5:0.

Moderan fudbal zahteva brzinu, Zvezda je sada baš takva, sueprbrza, a na tome ima da zahvali svojim munjama Afrikancima.

- Uspeli smo da napravimo napredak i prošle godine, brzina je deo modernog fudbala. Bez toga ne može da se ide napred. Direktori Terzić i Mrkela su odadili fenomenalan posao, doveli ono što nam treba. Našli smo ravnotežu i u tom segmentu, napravili su i Rodić i Katai i Ivanić odličan posao na levoj strani da bi desna mogla da funkcioniše na ovakav način - rekao je Stanković.

Crveno-beli više ne zavise u tolikoj meri od Ivanića i Kataija, a od velike je važnosti i to što je kvalifikacije krenula od treće runde.

- Oni su i dalje bitni za ovaj tim Zvezde, prave ravnotežu. Svi ostali igrači su podjednako važni, Da smo ove godine krenuli od prvog kola, odmah bismo posle kupa išli da igramo utakmice. Zvezda je na terenu u poslednjih pet godina zaslužila da krene od trećeg kola. Velika prednost su četiri utakmice u prvenstvu, uvek može bolje, ali suvišno bi bilo ako bismo nešto zamerili večeras.

Revanš će, jasno, biti puka formalnost, mada Stanković ne vidi mesta opuštanju.

- Velika je prednost da ideš da igrač rešvanš sa 5:0. Mnogo nam je bitno da i u revanšu budemo pravi, nećemo ići na eskurziju, želimo da se vratimo sa pobedom.

Nezaobilazan je bio komentar Stankovića o igri Osmana Bukarija,trostrukog strelca i asistenta kod gola Kangve.

Konkretan i direktan. Utakmica uvek izbaci jednog igrača kao Bukari. Nadam se da se neće zadovoljiti sa ovime što je pokazao, uvek treba težiti ka boljem i ići napred. Ne znam da li je možda Klaudio Lopez bio toliko brz, ali mislim da nije. Ne verujem.

Kroz kariejru, kaže Stanković, retko je nailazio na tako brze igrače kakav je Bukari. Da mu je takav neki "brzanjac" bio rival, znao bi kako da ga zaustavi - nepropisno.

- Hvala Bogu pa nisam imao takvu situaciju. Ne znam kako bih ga zaustavio, verovatno bih ga uhvatio sa obe ruke i oborio - uz osmeh je poručio šef struke crveno-belih čije kompletno izlaanje možete pogledati u snimku na početku teksta.

(Telegraf.rs)