STANKOVIĆ ODLUČIO! Evo koji bonus igrači idu na pripreme

Stručni štab srpskog šampiona odredio spisak.

Fudbaleri Crvene zvezde uživaju u zasluženom odmoru, posle sjajne sezone i osvojene "duple krune".

Struka kluba sa Marakane, ipak, nema odmora, pošto intenzivno radi na stvaranju spiska za predstojeće pripreme, koje će Zvezda obaviti u Austriji.

Trener Dejan Stanković obaviće prozivku 23. juna u Ljutice Bogdana, a jedno od pitanja koje će morati da reši legendarni as crveno-belih je pitanje bonusa. Nimalo lak zadatak, obzirom da šampion Srbije raspolaže sa dvocifrenim brojem fudbalera rođenih 2000. godine ili mlađih.

Šef stručnog štaba crveno-belih, kako piše "Mozzart sport", odlučio je da konkurenciju bonusa tokom priprema zaoštri sa čak osam igrača, pa će se na prvom treningu u novoj sezoni, uz "starosedeoce" Strahinju Erakovića, Željka Gavrića i Nikolu Krstovića naći: Miloš Gordić, Marko Ćopić, Aleksa Matić, Vladimir Lučić, Jovan i Nikola Mituljikić, Nikola Stanković i Marko Lazetić.

Trojici talenata iz "klase 2000" priključiće se nekoliko već poznatih lica poput Gordića, Ćopića, Matića, Stankovića i Lazetića, koji su već imali priliku da osete čar priprema sa prvim timom, ali i biseri o kojima se pričalo tokom prethodne sezone - braća Mituljikić i Vladimir Lučić.

Perspktivni čuvari mreže Gordić i Ćopić imaće priliku da se bore za ostanak u prvom timu, a bliži mestu uz Milana Borjana je stariji od dvojice golmana zahvaljujući igrama na pozajmici u Mačvi. U slučaju da izdanak generacije 2000. ostane uz izabranike Dejana Stankovića, izvesno je da bi tri godine mlađi kolega dragocene minute prikupljao u Grafičaru.

Lista putnika u Austriju bi trebalo da bude proširena još jednim imenom, s obzirom na to da klub radi na angažmanu Petra Stanića, veziste pančevačkog Železničara rođenog 2001. godine, dok je neizvesna sudbina Andrije Radulovića, krilnog fudbalera iznenadno vraćenog iz prvog tima u omladinski pogon prošle sezone.

Broj konkurenata za mesto "bonusa" gotovo izvesno će smanjiti odlazak Ričarda Odade na pozajmicu, dok je sve glasnija priča da će na dokazivanje otići i napadač Nikola Krstović.

Srbijadanas