Stanković napušta Zvezdu a menja ga selektor MAKEDONIJE!?

Selektor Makedonije o karijeri

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Fudbalska reprezentacija Makedonije napravila je novi istorijski uspeh i igrala baraž za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru gde je stigla do poslednjeg stepenika.

Selektor reprezentacije je Blagoja Milevski, a pre izvesnog vremena njegovo ime bilo je povezano sa Crvenom zvezdom.

Makedonski trener je rođen u Skoplju 1971, ali je Crvena zvezda njegov prvi klub za koji je počeo da igra kao mlad igrač. Smatran velikim talentom u bivšoj Jugoslaviji, Milevski je karijeru započeo kao 14-godišnji centralni defanzivac u beogradskom klubu 1986.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Pošto nije dobio pravu šansu u seniorskom timu crveno-belih, Milevski je prešao u Grčku. Šest meseci posle napuštanja kluba, decembra 1990., Zvezda je prvi i jedini put u istoriji bila na vrhu Evrope.

Milevski je u intervjuu za macedonianfootball.com govorio o izboru svojih klubova u karijeri, među kojima je i šampion Srbije.

„Možda sam prema onome što sam pokazao u klubovima zaslužio više poziva kao igrač u Makedoniji. Pogotovo kada sam igrao u slovenačkom Mariboru i izraelskom Ašdodu. Igrao sam Ligu šampiona i UEFA kup sa Mariborom i bio sam igrač na meču protiv Dortmunda, ali u tom trenutku nisam dobio poziv u reprezentaciju. Sve je to prošlost i ne kajem se, sve što sam radio tokom klupske karijere bio je moj izbor. Možda bi bilo drugačije da nisam tako rano napustio Crvenu zvezdu, možda je tu trebalo da sačekam svoju šansu“, rekao je Milevski.

U martu se proširila informacija da je Milevski prvi izbor Crvene zvezde, za slučaj da Dejan Stanković napusti klupu, iako na stadionu „Rajko Mitić“ o tome ne razmišljaju. Ipak, selektor Makedonije kaže da do sada nije bilo kontakata.

„Priče o Crvenoj zvezdi stigle su iz medija. Nisam ni sa kim lično razgovarao, niti je bilo pregovora. Imam aktivan ugovor sa Makedonije i sve moje aktivnosti su usmerene na reprezentaciju i naše naredne izazove“, rekao je selektor Makedonije.

Blagoja Milevski je završio igračku karijeru 2010, potom je postao trener Vardara i predvodio tim do titule.

Godine 2014. preuzeo je mladu reprezentaciju Makedonije i tri godine kasnije napravio čudo – ostavio iza sebe veliku Francusku i prvi put odveo omladinsku selekciju na Evropsko prvenstvo. Selektor je A tima Makedonije od 2021, najveća pobeda mu je protiv Italije u baražu za Svetsko prvenstvo 2022. godine (1:0).

PIŠE: Martin Tanaskovski

Mozzartsport