Stanković menja formaciju za narednu sezonu, stvara se novi tandem…

Trener crveno-belih želi da modifikuje način igre u bližoj budućnosti

Titula je praktično u džepu, pokušaće Dejan Stanković u bližoj budućnosti da osvajanjem kupa stigne do prve duple krune u samostalnoj trenerskoj karijeri. Međutim, kratkoročni ciljevi nisu jedine profesionalne obaveze koje su u mislima nekadašnjeg veziste Intera i Lacija.

Pauza izazvana pandemijom virusa korona pomogla je Dejanu Stankoviću da iznalizira dosadašnji put na klupi crveno-belih i donese neke bitne odluke.

Naime, kako se može čuti u okruženju najvećeg srpskog stadiona trener Crvene zvezde odlučio je da modifikuje način igre u narednoj sezoni. I da mu formacija sa dvojicom napadača bude primarna u velikom broju mečeva. Upravo, takva Stankovićeva razmišljanja usmeriće aktivnosti sportskog sektora Crvene zvezde u narednom prelaznom roku.

U prvim mečevima na klupi crveno-belih naslednik Vladana Milojevića je igrao sa usamljenim Boaćijem ili Pavkovom u špicu, ali je u poslednje dve utakmice postrojavao tim u formaciju 4-4-2.

Bili su to trenuci igračkog vaskrsnuća Portugalca Tomanea, koji je posle promašenog penala u Pireju bio u svojevrsnoj igračkoj depresiji. Videlo se to i tokom priprema u Turskoj, ali je u poslednje vreme značajno popravio status.

Sve ukazuje da će Tomane biti jedan od važnijih igrača u Stankovićevoj postavci za narednu sezonu. Posebno, što je nekadašnji član Tondele pokazao da može da bude koristan i ubojiti kada ima još jednog napadača pored sebe.

Na Marakani se nadaju da će uspeti da prodaju Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova i obezbede sredstva za angažovanje jednog ili dvojice napadača, koji bi mogli da im pomognu tokom evropskih kvalifikacija.

Odavno je skautiran Anderson Silva iz Famalikaa, a jedna od Stankovićevih najvećih želja je mladi reprezentativac Srbije i član Mančester Sitija Slobodan Tedić. Iako svi na Marakani cene kvalitete Čukinog deta, postoje određena mišljenja da srpskom šampionu nije u interesu da razigrava tuđe igrače.

Stankovićeva ideja o promeni formacije mogla bi da značajno utiče i na izgled veznog reda. Vezista iz Obale Slonovače Seku Sanogo zbog povrede lože nije stigao da debituje u crveno-belčom dresu. Ipak, zbog iskustva i nesumnjivog kvaliteta Stanković i dalje veruje da će bivši član Jang Bojsa i Al Itihada biti jedna od ključnih karika u narednoj sezoni.

Posebno u evropskim kvalifikacijama.Sanogo bi trebalo da podigne nivo agresivnosti kompletnog tima, i još malo utiče na razvoj talentovanog Veljka Nikolića. Najavio je generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić potencijalnu prodaju mladog plejmejkera, ali bi Nikolić u evropskim kvalifikacijama trebalo da čini tandem u srcu manevra sa Sanogom. Imaće, dakle, nešto defanzivniju ulogu u odnosu na većinu mečeva u prvenstvu. Ali i tokom dana u mlađim selekcijama Nikolić je igrao na poziciji „osmice“. On bi praktično trebalo da nadomesti odlazak Njegoša Petrovića, momka koji bi, prema svim informacijama, trebalo da bude prvi prodat.

Mozzartsport