Stanković izneo svoj stav o SUPERLIGI

"Suze radosnice zbog osvajanja Lige šampiona se ne mogu kupiti"

Trener Zvezde dao sud o formiranju Superlige

Fudbalski svet uzdrman je informacijom o osnivanju Superlige Evrope, budućnost najpopularnijeg sporta je na prekretnici, a ova tema, logično, nije zaobišla ni "Marakanu".

Sa našeg najvećeg stadiona su se već oglasili rukovodeći faktori, a danas je svoj stav o Suerligi izneo i Dejan Stanković čiji je Inter jedan od 12 klubova osnivača takmičenja koje je naišlo na osude većinskog fudbalskog sveta.

Žao mi je fudbala, jer se on igra zbog navijača. Što se tiče komentara, sve je to iznad nas i nedodirljivo. Moje mišljenje je da takmičenje gubi suštinu i žar, ukoliko nema ispadanja i kvalifikacija, te da se sve na kraju svede na novac. Ako je to cilj - u redu, ne mogu ništa da kažem, ali ono o čemu mogu da govorim je 22. maj 2010. godine i stadion Real Madrida kada sam osvojio Ligu šampiona sa Interom - prisetio se Deki svog najblistavijeg trenutka u karijeri.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Potencira Deki emociju proisteklu iz tog trenutka, osvajanje takmičenja koje ti nije garantovano, koje moraš prvo da zaslužiš, pa da ga mukotrpnim radom i osvojiš. To, kaže, novac ne može da kupi.

- Te suze radosnice niko ne može da kupi i plati, to ne može da se oduzme...Ni meni, ni mojoj deci, ni budućim generacijama koje počinju da treniraju fudbal zbog osvajanja Lige šampiona. Jer to takmičenje je nešto o čemu se mašta. Meni je to bio san, kruna karijere... - zaključio je Stanković.

Sve o fudbalskom ratu UEFA i saveznika proitv novoformirane Superlige možete pratiti iz minuta u minut OVDE.

Telegraf.rs