STANKOVIĆ IZNENAĐUJE!? Startnih 11 za Milan na San Siru

Ivanić je stigao u Milan ali...

Gledali smo Marka Gobeljića u prvim danima trenerske ere Vladana Milojevića kao zadnjeg veznog, krpio je rupe i na krilu, potom postao alternativa Milanu Rodiću, da bi se kasnije nametnuo kao prvi izbor na poziciji desnog beka.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković, posle suspenzije Nemanje Milunovića Milana Rodića, nije imao mnogo izbora.

U želji da ostane dosledan formaciji sa trojicom štopera, koja se u Evropi ispostavila kao plodonosna, izabrao je da Marku Gobeljiću dodeli novu ulogu.

Iskusni Kraljevčanin igraće kao desni štoper i zajedno sa Radovanom Pankovom i Milošem Degenekom, činiće poslednji bedem ispred Milana Borjana. Biće to prvi, a verovatno i poslednji put da odbrana Crvene zvezde igra u takvom sastavu.

Odluka Dejana Stankovića da igra sa trojicom pozadi otvorila je prostor Slavoljubu Srniću na levoj strani. Još jedan junak Zvezdinog evropskog uzleta igrao je na toj poziciji i tokom prethodnog gostovanja u Subotici i uneo živost u trenucima kada je srpski šampion jurio prednost.

Na suprotnom boku najdelikatniji zadatak imaće Milan Gajić. Bivšeg omladinskog reprezentativca Srbije očekuje sučeljavanje sa Teom Ernandezom, najjačom karikom Milana u prvom susretu.

Sutrašnji meč predstavljaće više od testa za Gajića, mada se očekuje da će imati veliku pomoć Marka Gobeljića u nastojanjima da se limitiraju prodori i ofanzivni doprinos jednog od najboljih levih bekova na svetu.

Najveću dilemu Stanković ima u veznom redu. Igranje Kesija moglo bi da oteža posao crveno-belima, jer je snažni zadnji vezni poput Ernandeza Ibrahimovića – lokomotiva dobrih rezulata Milana u ovoj sezoni.

Siguran je Kanga, a nešto veće šanse da počne duel sa Rosonerima ima Seku Sanogo u odnosu na Njegoša Petrovića. Snažni zadnji vezni je posle nešto slabijeg perioda postigao pogodak u Subotici i nagovestio da bi mogao da se vrati na nivo iz duela sa Hofenhajmom, kada je "pojeo" vezni red bundesligaša. Da ne govorimo o tome da će Crvenoj zvezdi biti potrebna čvrstina i snaga u defanzivnom bloku, bez obzira na činjenicu da joj odgovara samo pobeda. Sve te reference ima i Njegoš Petrović, ali čini se da je Sanogo bliži startnoj postavi.

Trenirao je pod svetlima San Sira Mirko Ivanić, bar u prvih 15 minuta koliko su predstavnici medija mogli da gledaju rad tima Dejana Stankovića. Ali videlo se po govoru tela pojedinih ljudi iz Zvezdine ekspedicije da će Ivanić teško od početka na teren. U najboljem slučaju možda bude adut sa klupe, kao i Aleksandar Katai.

Sutrašnji meč biće velika šansa za rovitog, ali spremnog Filipa Falka, koji će uz Bena Dijega Falčinelija činiti ofanzivni trozubac. A sa klupe će ponovo šansu čekati Milan Pavkov.

Mozzartsport